Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα και γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους, ότι με τον νόμο περί της θεσμικής μας εκπροσώπησης, η ανάδειξη των θεμάτων και η λύση τους είναι μονόδρομος και λέγεται Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Οι συνάδελφοι όλων των προελεύσεων διαπιστώνουν με πράξεις και αποδείξεις, μέρα με την ημέρα, ότι η φωνή τους δυναμώνει και ότι τα αιτήματα τους βρίσκουν επιτέλους λύση μέσα από την σοβαρότητα της Ομοσπονδίας μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προέβη στην επικαιροποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων των Στελεχών ενόψει των επικείμενων μεταθέσεων έτους 2022 και πριν την κατάρτιση των επετηρίδων μοριοδότησης του 2022, λαμβάνοντας υπ όψη της και αρκετές από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας  όπως:

• Δικαίωση για τα Στελέχη με τέκνα που θα φοιτήσουν στη Γ΄ Λυκείου όπου πλέον θα μετατίθενται μόνον κατόπιν επιθυμίας  τους.
  • Ένταξη του Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων όλων των Όπλων-Σωμάτων (Ο-Σ) στη μοριοδότηση.
  • Δικαίωση καθώς εντάσσονται στη μοριοδότηση στελέχη που είναι εκπαιδευτές σε παραγωγικές σχολές, ΣΕΘΑ, ΑΔΙΣΠΟ ή ΑΣΠ, ΔΣΕΑ, ΣΠΣΞ ή ΣΔΙΕΠ ή ΣΧΕΠ, Σχολές Εφαρμογής Όπλων – Σωμάτων.
  • Δικαίωση για στελέχη απόφοιτους ΑΣΣΥ να λαμβάνουν τα αρνητικά μόρια που αντιστοιχούν στον βαθμό που έφεραν κατά το διάστημα υπηρεσίας τους στο εξωτερικό ή την Κύπρο, ανεξαρτήτως προαγωγής τους σε Αξκούς.
  • Δικαίωση για Αξκους–Ανθστές–Υπξκους του Μουσικού Σώματος που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής, οπου σε περίπτωση παραμονής πλέον των έξι ετών,  χωρίς  δική τους επιθυμία, θα λαμβάνουν τα ίδια μόρια.
  • Δικαίωση για τα στελέχη  της  120  ΠΕΑ  στη  Φρουρά  Μεσσηνίας  ειδικότητας (ΕΑΑΔ, ΟΑΑΔ, ΕΑΦΜΣ, ΟΑΦΜΣ), έτσι ώστε όλα τα στελέχη που υπηρετούν στην ίδια φρουρά να λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό μορίων.
  • Δικαίωση στο θέμα της μοριοδότησης που λαμβάνουν τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μ.Υ. FOB AKTION).
  • Για κάθε επιμελούμενο τέκνο ίσο αριθμό μορίων.(15)
  • Όσοι υπηρετούν σε τόπο μη προτίμησης, επιθυμούν και δεν επιλέγονται για στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα βάσει του Κανονισμού Στρατιωτικών Οικημάτων πλέον θα μοριοδοτούνται.
  • Τα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες Εκστρατείας λαμβάνουν, επιπλέον μόρια αναλόγως την ετοιμότητα της μονάδας,

ενστερνιζόμενη τις αγωνίες του προσωπικού, διορθώνοντας μεν αφενός αρκετές στρεβλώσεις που υπήρχαν, αφήνοντας αφετέρου όμως και αρκετές εκκρεμότητες που αφορούν την μοριοδότηση συγκεκριμένων περιοχών τις χώρας.

Η Αντιπροεδρία Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, τα τελευταία 2 έτη με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, είχε αναδείξει με έγγραφά της προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αρκετά από τα παραπάνω προβλήματα που επιλύονται σήμερα.

(20 Οκτωβρίου 2020)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1292-pomens-parametropoiisi-kritirion-metatheseon-stelexon-stratoy-ksiras (27 Οκτωβρίου 2020)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1378-pomens-parametropoiisi-kritirion-metatheseon-stelexon-p-a (14 Δεκεμβρίου 2020)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1412-pomens-parametropoiisi-kritirion-metatheseon-stelexon-stratoy-ksiras-nisos-skyros (26 Ιανουαρίου 2021)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1493-pomens-parametropoiisi-kritirion-metatheseon (12 Απριλίου 2021)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1505-pomens-adikies-stin parametropoiisi-kritirion-metatheseon-prosopikoy-sks-pa (21 Απριλίου 2021)

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1549-pomens-parametropoiisi-kritirion-metatheseon-stelexon-stratoy-ksiras-froura-lakonias (28 Μαϊος 2021)

(09 Νοεμβρίου 2021)

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα έως ότου επιλυθούν και τα λοιπά προβλήματα που υπάρχουν στην μοριοδότηση, επικυρώνοντας συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, καθώς αποτελεί την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία