Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίηση της προς τους κ.κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, αφού μετά το θέμα των αποφοίτων ΑΣΣΥ τάξης 1990,  άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τα στελέχη προελεύσεως ΑΣΣΥ όλων των κλάδων των Ε.Δ,, βαίνει προς επίλυση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη διάθεση της Πολιτικής Ηγεσίας να δίνει λύσεις σε κάθε δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, που υποστηρίζεται θεσμικά μέσω ορθών επιχειρημάτων της ΠΟΜΕΝΣ.

Η διατάραξη της Ιεραρχίας εις βάρος των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ μετά την περσινή ψήφιση και εφαρμογή του άρθρου 32 (παράγραφος 1) του Ν.4609/19, παίρνει το δρόμο της επίλυσης, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ΠΟΜΕΝΣ εξ΄αρχής είχε διαφοροποιηθεί από το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς είχε διαπιστώσει εγκαίρως το μείζον ιεραρχικό πρόβλημα που θα προέκυπτε εις βάρος των Αξκων εξ ΑΣΣΥ (αντίθετα με την ΠΟΕΣ που το είχε υποστηρίξει ένθερμα) και κατόπιν μελέτης και εκτενούς επεξεργασίας, είχε καταθέσει τη δική της πρόταση επί του Σχεδίου Νόμου με έγγραφό της, την 14 Απριλίου 2019.  Διαβάστε Εδώ .

Επίσης ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κ. Δημήτριος Ρώτας κατά την συζήτησή του νομοσχεδίου, στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την 16 Απριλίου 2019 είχε καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις της Ομοσπονδίας, τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέφερε στην ιεραρχία η ψήφιση του άρθρου 32. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ (05:35 λεπτό)

Η Ομοσπονδία επανήλθε στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, την 17 Οκτωβρίου 2019 https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/846-32 και την 8 Απριλίου 2020 https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1070-pomens-apokatastasi-aksiomatikon-apofoiton-assy.

Το ανέλυσε δε στην επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την 14 Απριλίου 2020. https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1081-pomens-synantisi-ousias-kai-prooptikis-me-tous-k-k-yetha-kai-yfetha

Πλέον όλοι οι απόφοιτοι παραγωγικών σχολών ΑΣΣΥ γνωρίζουν ποιοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα τους. Εγγραφόμαστε στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τα συλλογικά όργανα της ΠΟΜΕΝΣ, ενισχύοντας με ακόμα περισσότερες φωνές και μέλη αποφοίτους ΑΣΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάντα με στοιχεία - αποδείξεις, έτσι ώστε με αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε ανώτατα θεσμικά επίπεδα, να επιλύει τα προβλήματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας από όποια προέλευση και αν προέρχονται (ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ).

Δύναμη της Ομοσπονδίας οι φωνές όλων των συναδέλφων οποιασδήποτε Προέλευσης, Βαθμού και Φύλου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία σταρτιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΟΡΑΜΑ

Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Επικοινωνήστε μαζί μας