logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                   Την Μ.Τρίτη  14 Απριλίου 2020, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είχε την τιμή της επίσημης συνάντησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Δντη του Γραφείου Υπουργού κ. Αθανάσιο Βάλαρη.

                   Στην αρχή της συνάντησης συζητήθηκε η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού), οι προσπάθειες και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο, τόσο για το προσωπικό των ΕΔ όσο και για τους χώρους εργασίας τους.

                   Στην συνέχεια η Ομοσπονδία ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για  θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και ειδικότερα αναφερθήκαμε:

                   α. Στην αναγκαιότητα νομοθετικών ρυθμίσεων. για τους Αξκους προελεύσεως ΑΣΣΥ, τόσο για το θέμα των προαγωγών της σειράς 1990 όσο και την αποκατάσταση της ιεραρχικής ομαλότητας όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 4609/19. 

                   β. Στην πρόταση της Ομοσπονδίας στον ΕΦΚΑ για την ενίσχυση του με ειδικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκκαθάριση και έκδοση εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017 –  2019.

                   γ. Στην απαίτηση απόδοσης δικαίου για λόγους ηθικής, σε ότι αφορά τους Μόνιμους εξ εθελοντών μακράς θητείας,  για την παρακράτηση εισφορών ΤΕΑΜ 2% υπέρ Μετοχικών Ταμείων ως Κοινωνικό πόρο και τη διπλή καταβολή κατά το ήμισυ δηλ.2% της εισφοράς υπέρ Ειδικών Λογαριασμών που αφορούν την καταβολή ΕΦΑΠΑΞ. Επαναλάβαμε ότι η ΠΟΜΕΝΣ έχει καταθέσει σχέδια ανάλογων τροπολογιών που δεν θίγουν την ρευστότητα των Ταμείων.

                   δ. Στις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναπτύχθηκαν και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την αντισυνταγματικότητα της αποστρατείας συναδέλφων, ιδιαίτερα της προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ., λόγω ηλικιακών ορίων, που δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 40 έτη εργασίας για την λήψη πλήρους σύνταξης.

                   ε. Στην αναγκαιότητα αλλαγής, της μισθολογικής κλίμακας των Μονίμων εξ εθελοντών μακράς θητείας, από την κατηγορία Γ΄ στην κατηγορία Β’, δεδομένου ότι προβλέπεται η προαγωγικής τους εξέλιξη σε Αξιωματικούς, όπως αυτών της κατηγορίας Β’.

                 στ. Στην Ελεύθερη Διέλευση των Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού) και μέχρι την λήξη των μέτρων, ιδιαίτερα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, λόγω του μεγάλου κόστους.

                   Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυση των αναφερομένων θεμάτων. Ιδιαίτερα ο κ. ΥΕΘΑ για το  θέμα των εκκρεμουσών συντάξεων μίλησε την ίδια ώρα, σε αρμόδιο του ΕΦΚΑ και αποφάσισε την εκδήλωση ενεργειών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μετά τις αργίες των εορτών του Πάσχα).

                   Η επίσημη συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε άριστο κλίμα ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για επαφές σε τακτικό επίπεδο, που θα έχουν ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

           

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/aprilios/15_04_2020/dt_pomens_sunantisi_me_yetha.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...