logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι η ενημέρωσή σας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αναπληρώσεως Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του Αγίου Ανδρέα Αττικής και η οποία δεν μας τιμά ως μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Πλήθος καταγγελιών φτάνουν καθημερινά στην Ομοσπονδία μας και καταδεικνύουν σειρά προβλημάτων τόσο ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των παραθεριστικών οικιών που διατίθενται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, όσο και ως προς το αδικαιολόγητα αυξημένο κόστος σίτισης που καλούνται να καταβάλλουν.

2.   Ειδικότερα και σε ότι αφορά την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής και του εξοπλισμού αυτών, αναφέρεται:

     α.  Ελλιπή έως και ανύπαρκτη συντήρηση των παραθεριστικών οικιών για σειρά ετών, με εμφανείς διαβρώσεις στις τοιχοποιίες, παλαιά κουφώματα με σπασμένα τζάμια, χαλασμένες εσωτερικές πόρτες, σκισμένες ή ανύπαρκτες σίτες στα εξωτερικά κουφώματα, φραγμένες αποχετεύσεις, μπρίζες που κρέμονται ή στηρίζονται με μονωτική ταινία και σκουριασμένες ηλεκτρικές συσκευές.

     β.  Οι ηλεκτρικές εστίες σε πολλές περιπτώσεις, είτε έχουν απομακρυνθεί από τις διατιθέμενες οικίες λόγω παλαιότητας, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, είτε έχουν αποσυνδεθεί από τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με την  αιτιολογία ότι δύνανται να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα (!!!) αλλά παρόλο τον επικίνδυνο αυτό παράγοντα και για λόγους που δεν κατανοούμε, οι συσκευές παραμένουν στο χώρο των οικιών.

     γ. Απεντόμωση στις οικίες, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά που είναι αναρτημένα σε αυτές, δεν έχει γίνει και καταλήγει και η εργασία αυτή ως  άλλη μία ‘’υποχρέωση’’ που εξ ανάγκης καλύπτουν με ιδία μέσα οι παραθεριστές.

    δ. Τα λεβητοστάσια των κτιριακών αυτών συγκροτημάτων χρησιμοποιούνται ως αποθήκες και παρατηρείται εντός των χώρων αυτών πλήθος αχρήστων υλικών, σκουπιδιών και χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση που περιγράψαμε, δεν αφορά το σύνολο των οικιών, καθόσον κάποιες εξ’ αυτών, ιδίως αυτές που είχαν καταστραφεί στην πρόσφατη πυρκαγιά καθώς και αυτές που βρίσκονται πλησιέστερα στην θάλασσα, έχουν ανακαινιστεί.

3.   Ασφαλώς όλα τα παραπάνω δεν είναι μια κατάσταση που εμφανίστηκε φέτος ως κεραυνός εν αιθρία. Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και χρήζουν εκτεταμένης συντήρησης ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι τα δίκτυα ευκολιών που τις υποστηρίζουν (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικό δίκτυο κλπ) αδυνατούν πολλές φορές να ανταπεξέλθουν στον όγκο των παραθεριστών και στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ωστόσο τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι, αλλά δυστυχώς η προτεραιοποίηση από τις εκάστοτε Διοικήσεις δίνεται κυρίως σε έργα ‘’βιτρίνας’’.

Όλοι θα θέλαμε έναν όμορφο περιβάλλοντα χώρο αλλά η κοινή λογική ορίζει και επιβάλλει, πρώτα να βελτιώσεις τις στοιχειώδες συνθήκες διαβίωσης  των οικιών και να τις αποδώσεις σε ένα ανεκτό ποιοτικό επίπεδο στο προσωπικό και τις οικογένειές τους και κατόπιν να προβαίνεις  σε αισθητικές παρεμβάσεις. Πολλώ δε αυτές οι αισθητικές παρεμβάσεις να μη γίνονται επιλεκτικά στον περιβάλλοντα χώρο ορισμένων μόνο κατοικιών που φιλοξενούν συγκεκριμένα στελέχη προκαλώντας αρνητικά σχόλια για διακρίσεις του προσωπικού.

4.   Επιπρόσθετα και σε ότι αφορά το κόστος σίτισης στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα Αττικής μας καταγγέλλεται ότι το κόστος αγοράς των διατιθέμενων γευμάτων στο συγκεκριμένο ΚΑΑΥ, έχει αυξηθεί αδικαιολόγητα τόσο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης παραθεριστικής περιόδου, αλλά και σε σχέση με το κόστος των διατιθέμενων γευμάτων στις υπόλοιπες Λέσχες που λειτουργούν στην περιοχή της Αττικής. Μια απλή σύγκριση των τιμών του ΚΑΑΥ από τον τιμοκατάλογο που εκδίδεται καθημερινά, με τις αντίστοιχες τιμές στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα, εμφανίζει αδικαιολόγητες αυξημένες τιμές του ΚΑΑΥ στις διατιθέμενες μερίδες φαγητού που κυμαίνονται από 20% μέχρι και 60%.

Αλήθεια τί είναι αυτό που δικαιολογεί τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση στις τιμές καθόσον ούτε η ποσότητα είναι αυξημένη, ούτε η ποιότητα των υλικών είναι διαφορετική. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι οι ποσότητες των γευμάτων που διατίθενται καθημερινά στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, είναι πολλαπλάσιες αυτών της ΛΑΕΔ, θα περιμέναμε οι τιμές να είναι χαμηλότερες.

5.   Θα ήταν παράλειψη να μην αναγνωριστεί από την Ομοσπονδία μας η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλουν τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας που υπηρετούν στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και έχουν επωμιστεί το έργο της συντήρησης των εγκαταστάσεων. Η δραστηριοποίησή τους στο χώρο, σε ώρες που ξεπερνούν κατά πολύ το φυσιολογικό ωράριο εργασίας είναι εμφανής και απαιτεί την στήριξη και την επίδειξη σεβασμού από όλους μας. Ωστόσο το ανωτέρω προσωπικό δεν είναι αυτό που καθορίζει τα διατιθέμενα κονδύλια συντήρησης, την ιεράρχηση των απαιτήσεων και τις προτεραιότητες των εργασιών.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

6.   Η παρέμβαση της ΠΟΜΕΝΣ δεν θα περιοριστεί σε διαπιστώσεις και ευχολόγια και θα αναμένει από την διοίκηση του ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα καθώς και από την αρμόδια προϊσταμένη αρχή του ΓΕΣ συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες επίλυσης επί των ανωτέρω προβλημάτων, ευελπιστώντας στην πλήρη εξασφάλιση όλων των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών που παρέχονται στα στελέχη που διαμένουν στα υπάρχοντα οικήματα. Αναμένουμε δε βάσιμα από την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία, που αμφότερες έχουν προσφάτως και εμπράκτως αποδείξει, ότι αφουγκράζονται τις δικαιολογημένες εισηγήσεις της Ομοσπονδίας μας ότι θα ενεργήσουν τάχιστα και σε αυτή την περίπτωση με άμεσες διορθωτικές ενέργειες.

7.   Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Εμμανουήλ Παπάζογλου, τηλέφ. 6932 472329. 

8.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...