logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα που είχε αναδείξει με σχετική επιστολή https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2188-pomens-dapanes-ygeionomikis-perithalpsis-stratiotikon-kai-melon-ton-oikogeneion-tous και μεταφέρει την πικρία και απογοήτευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την αναθεώρηση του πλαισίου υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών και την αποζημίωση των δαπανών των ειδικών θεραπειών. 
  1. Με το (α) σχετικό αναθεωρείται το πλαίσιο και  οι υγειονομικές παροχές για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους και καταργούνται τα πδ 432/1983 (Α΄162) και πδ 169/2004 (Α΄142). Για την εφαρμογή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση Διοικητικών Οδηγιών από διακλαδική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό από το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.
  1. Σύμφωνα δε με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του (γ) όμοιου, μέχρι την έκδοση των υπόψη οδηγιών, εφαρμόζονται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 15 του (α) σχετικού οι διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ {ΥΑ Αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ Π. 80157/31.10.2018 (Β΄4898)}, για τους δημόσιους υπαλλήλους (συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης ή μηδενικής παροχής του ασφαλισμένου), για πλήθος παροχών υγείας. Επισημαίνεται δε ότι η αρμοδιότητα των Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών (ΣΥΕ) και των ελεγκτών ιατρών της υπηρεσίας εφαρμόζεται αντίστοιχα και επί των ανωτέρω διατάξεων.
  1. Ωστόσο έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί ουδεμία πρόοδος – θετική εξέλιξη επί του θέματος ενώ την παρούσα περίοδο αποζημιώνονται δαπάνες για ειδικές θεραπείες του μηνός Φεβρουαρίου 2023 που συνεπάγεται καθυστέρηση πλέον των δέκα μηνών!!!. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέσει σε ομηρία τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, οι οποίες είναι αναγκασμένες να καταβάλλουν κατά περίπτωση μεγάλα χρηματικά ποσά, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές 

  1. Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν αγόγγυστα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες την Πατρίδα, καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους προς το Κράτος και αξιώνουν την ισότιμη αντιμετώπιση με το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων.

Ευθύνη άλλωστε της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας είναι να επιλύει άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν και όχι να ΄΄παγώνει΄΄ την όποια διαδικασία σε βάρος των ασφαλισμένων στρατιωτικών και των οικογενειών τους και να επαφίεται στην μελλοντική επίλυση του ζητήματος. 

  1. Εισηγητής θέματος, Λοχαγός (ΥΠ) Γεώργιος Τσιγκρέλης, Γραμματέας Προσωπικού Ειδικής Μεταθετικότητας ΠΟΜΕΝΣ, τηλ.: 6932660398.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετα τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...