logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αρχής γενομένης από το 2018, έχει προβεί μέσω της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας, στην ενδελεχή εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και φέρουν την κρίσιμη ειδικότητα του πυροτεχνουργού, τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης εργασίας τους, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο απώλειας της ζωής τους. Παράλληλα με τα σχετικά

(α) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/254-pomens-epidoma-kindynou-pou-einai-oi-pyrotexnourgoi-tis-p-a    και

(β) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/703-pomens-ti-tha-ginei-epitelous-me-tous-pyrotexnourgoys  

έχει αναδείξει την αδικία που συντελείται με την υφιστάμενη νομοθεσία σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικότητας Πυροτεχνουργού ως προς τη χορήγηση του επιδόματος για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών - πυρομαχικών.

2.   Η ορθότητα της επιχειρηματολογικής βάσης της Ομοσπονδίας μας, έγινε κατ΄ ουσίαν αποδεκτή και επιβεβαιώθηκε πλήρως από την υπ΄ αριθμό 2510/2021 απόφαση του Τμήματος Στ΄ του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία:

΄΄Ακυρώνει την υπ' αριθμ. Φ. 841/38/26939/Σ.5184/23.3.2018 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών (Β ́ 1119/ 27.3.2018), σύμφωνα με το σκεπτικό.΄΄

3.   Σε συνέχεια των ανωτέρω, κατόπιν και της (δ) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (ΕΣΠΕΗΛ), με το (ε) όμοιο έγγραφο, της Διεύθυνσης Δ3 του ΓΕΑ, προς το Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο της Αεροπορίας (ΟΛΚΑ,) κρίνεται αναγκαία η εκδήλωση άμεσων ενεργειών προς συμμόρφωση της Διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ, ήτοι την καταβολή της Ειδικής Αποζημίωσης των Πυροτεχνουργών για το σύνολο των δικαιούχων της εν λόγω αποζημίωσης, ίση προς 90 ευρώ/ανά ημέρα εργασίας αντί 15 ευρώ/ανά ημέρα εργασίας αναδρομικά από 8 Δεκεμβρίου 2021 για το σύνολο των επεμβάσεων που αποζημιώθηκαν.

4.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας αφενός την ανάγκη άμεσης εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική αποζημίωση των συναδέλφων Πυροτεχνουργών, αφετέρου δε επισημαίνοντας ότι δεν είναι νοητό, σε ένα κράτος δικαίου, να εξωθούνται οι πολίτες στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την αυτονόητη εφαρμογή της ίσης αντιμετώπισης εργαζομένων που εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.

5.   Αποφάσεις όπως αυτές αποτελούν μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ, με συνεχείς προσπάθειες, επαφές και διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς, μάχεται καθημερινά και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ανταποκρινόμενο με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Πιστεύω μας είναι ότι για τα εν υπηρεσία στελέχη, των οποίων η ζωή τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο, αξίζει ο σεβασμός, η διάκριση και η τιμή εν ζωή.     

6.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο 

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...