logo_image_3.png

 

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ», κατόπιν και σχετικής ανακοίνωσης, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ.), έγινε αποδέκτρια της έντονης ανησυχίας και αγωνίας των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή, καθόσον τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), αποφάσισαν να αναστείλουν από την 1η Νοεμβρίου 2021, την όποια φαρμακευτική αγωγή, μέσω της νόμιμης συμμετοχής για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να υποχρεώνονται να καταβάλουν τοις μετρητοίς, το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

2.  Όπως γίνεται κατανοητό, η παραπάνω εξέλιξη δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την Ομοσπονδία μας και από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία υπηρετούν αγόγγυστα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες την Πατρίδα, καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους προς το Κράτος, αξιώνοντας  την ισότιμη  αντιμετώπιση με το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων. Εν μέσω πανδημίας του COVID-19 αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων των συναδέλφων μας λόγω των γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή, η αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης φαρμακευτικών αγωγών για το σύνολο του προσωπικού  και των τριών Κλάδων του ΥΠΕΘΑ και των οικογενειών τους, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας.

 3.  Κατόπιν αυτού ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ», αιτηθήκαμε από την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να ενσκήψουν με προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, επίλυση του.

Η ηγεσία μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προχώρησε ήδη στην εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού και στην διάθεση πίστωσης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το πρόβλημα, όπως διαβεβαιώνουμε με κάθε υπευθυνότητα, αναμένεται να επιλυθεί εντός των επόμενων ημερών, τόσο για την εκκρεμότητα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όσο και με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Σερρών και Κιλκίς όπου υφίστανται ανάλογα προβλήματα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ», θα συνεχίσει, με αιχμή του δόρατος τις Διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων της, να αναδεικνύει να διεκδικεί και να απαιτεί την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες Στρατιωτικοί σε όλη την Χώρα.

5.  Επιπρόσθετα ζητούμε όπως εξεταστούν όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τα Γενικά Επιτελεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας, ως προς τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων του συνόλου των Φαρμακευτικών Συλλόγων απευθείας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται προς κάλυψη το σύνολο των στρατιωτικών και των τριών Κλάδων.

6.  Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αρχιλοχίας (ΤΘ) Δημήτρης Στάικος , τηλέφ. 6972070456.

7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.