logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 1.    Μετά από τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία υφίσταται κύκλωμα μεταθέσεων με κομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια στην Πολεμική Αεροπορία, η Ομοσπονδία μας απευθύνθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αεροδικείου Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα και σε βάθος τα καταγγελλόμενα.

 2.    Η Ομοσπονδία μας θεωρεί επιβεβλημένη τη διερεύνηση των καταγγελιών σε κάθε επίπεδο, ποινικό αλλά και πειθαρχικό, προκειμένου να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε σκιές τόσο για επιτελείς της Π.Α. όσο και για τα στελέχη της Ομοσπονδίας μας, η οποία στοχοποιείται για μια ακόμα φορά από συγκεκριμένους κύκλους.

 3.    Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν αντίστοιχες «καταγγελίες» του Σχη Αν. Τσουκαράκη περί δήθεν μεθόδευσης και «υποσχέσεων» πρόωρης αποστρατείας του διερευνήθηκαν από την αρμόδια Εισαγγελία και τέθηκαν στο αρχείο αφού δεν διαπιστώθηκε τίποτε από τα καταγγελλόμενα. Είναι λοιπόν γνωστή και «δοκιμασμένη» η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα που χρησιμοποιούν κάποιοι. Προς τούτο και κάθε καταγγελία είναι επιβεβλημένο να διερευνάται προς κάθε κατεύθυνση, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό της όσο και σε σχέση με τους ίδιους τους καταγγέλλοντες.

             Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

 4.    Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι έχουν επιλέξει την ακραία πόλωση και διχασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετερχόμενοι κάθε διαθέσιμο μέσο, φτάνοντας στο σημείο να δημοσιεύουν από την μια ανώνυμες επιστολές και από την άλλη να διαρρέουν ιδιωτικές συνομιλίες. Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στο δρόμο αυτό, και παραμένει προσηλωμένη στον πραγματικό στόχο της που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων.

5.    Είναι όμως συγχρόνως αποφασισμένη να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των στρατιωτικών και να υπερασπισθεί με κάθε νόμιμο μέσο την τιμή και την υπόληψη των στελεχών της, όταν αυτή πλήττεται. Προς τούτο και αντέδρασε άμεσα, απευθυνόμενη στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, επιφυλασσόμενη για περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με την παρούσα αλλά και με όσες άλλες «υποθέσεις» κάποιοι δημιουργούν.

6.    Δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια που επιδιώκουν την ένταση, το διχασμό και το χάος στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την ΠΟΜΕΝΣ, όπως θέλουμε να πιστεύουμε και από οποιαδήποτε άλλο φορέα.

7.    Αναμένουμε ότι αντίστοιχα άμεση και καταλυτική θα είναι και η αντίδραση της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Πολιτική και Στρατιωτική, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τα επίμαχα δημοσιεύματα, σε διοικητικό και πειθαρχικό επίπεδο σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 
 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{pdf=/images/documents/pomens/2021/octovrios/06_10_2021/armyvoice1.pdf}|100%|800|pdfjs}

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...