logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

   1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έλαβε γνώση σχετικού εγγράφου του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο, καλούνται οι σπουδαστές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με φυσική παρουσία αρχής γενομένης την 08 Νοε 21. Η απόφαση αυτή, μας προκαλεί εντύπωση και έντονη ανησυχία διότι καλείται να υλοποιηθεί σε μια περίοδο έντονου επιδημιολογικού φορτίου, ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης (έδρα της Σχολής). Εύλογα ζητούμε από το ΓΕΕΘΑ να μας ενημερώσει αν έλαβε υπόψη του ότι:                   

       α.    Οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι αντίθετες με το πνεύμα της ανωτέρω απόφασης και ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19, δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων. Επιπλέον, η περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τέλη στην κόκκινη ζώνη με τα κρούσματα να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.                    

       β.    Τη στιγμή που οι Μονάδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία και με μειωμένες στελεχώσεις, μπορεί να αποτελέσει υγειονομική ‘’βόμβα’’ η παρουσία εκατοντάδων σπουδαστών σε έναν χώρο ακόμη και εκ περιτροπής.                   

       γ.    Η ηλικιακή ομάδα των σπουδαστών είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε αυτούς αλλά και τις οικογένειές τους και μάλιστα σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται και μεταξύ των εμβολιασμένων.                    

       δ.    Η πιθανή ύπαρξη κρουσμάτων θα επιφέρει τέτοια αναστάτωση και λειτουργικό κόστος σε αντίθεση με το επιδιωκόμενο όφελος.  

       ε.    Η Πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας που επέτρεψε την δια ζώσης εκπαίδευση, παρουσιάζει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, σε σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και το νεαρό της ηλικίας των σπουδαστών, περιορίζει τις πιθανότητες ύπαρξης κρούσματος που μπορεί να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Ακόμη και σπουδαστές τις ΑΔΙΣΠΟ πλήρως εμβολιασμένοι παρουσιάζουν υποκείμενα νοσήματα που πιθανόν να μην έχουν γνωστοποιηθεί στην υπηρεσία. 

   2.  Επιπρόσθετα αδυνατούμε να κατανοήσουμε την έκδοση διαταγής συγκέντρωσης εκατοντάδων συναδέλφων μας στον ίδιο χώρο, κίνηση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το πνεύμα του ΓΕΕΘΑ αφού με συνεχείς διαταγές του την ίδια χρονική περίοδο λαμβάνονται επιπλέον μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νόσου σε κάθε Μονάδα.             

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

   3.  Αξιολογώντας ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της Σχολής η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη για την παροχή ολοκληρωμένους εκπαίδευσης, αλλά αδυνατώντας να κατανοήσουμε την επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών  - ΠΟΜΕΝΣ προτείνουμε:

       α.  Την αναστολή της απόφασης για μεταγενέστερη περίοδο, με μειωμένο επιδημιολογικό φορτίο, ακόμη και με την επέκταση του χρόνου φοίτησης αν απαιτηθεί.

      β.    Την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων αποφοίτησης των σπουδαστών σε περίπτωση που η παράταση τα επηρεάσει και σύμφωνα πάντα με τις γενικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.  

     γ. Να αξιοποιηθεί από την Υπηρεσία η περίοδος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των στελεχών, ώστε αυτοί να παραμένουν ως μην απαλλασσομένων των καθηκόντων τους, στις θέσεις ευθύνης που κατέχουν προς όφελος της υπηρεσίας, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω και της έντασης των σχέσεων με την Τουρκία. 

     δ. Την διεξαγωγή της Εκπαίδευσης στα πρότυπα της ΣΕΘΑ. Καλούμε δε το ΓΕΕΘΑ να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας του Προσωπικού και να επανεξετάσει την απόφασή του.  

4.  Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για ενέργειες κατά κρίση της. 

5.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...