Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) συστάθηκε σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των νόμων, όπως το (α) σχετικό ορίζει, και αποτελεί σύμφωνα με την (β) σχετική τον αποκλειστικό και θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών.
  1. Παρά τα προαναφερθέντα, διαπιστώνεται ότι το εκτός νομικού κόσμου σωματείο με την επωνυμία ΠΟΕΣ ανακοινώνει ανοικτές εκδηλώσεις σε διάφορους Νομούς της Ελλάδος, μέσω πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών που δεν έχουν εναρμονιστεί ως οφείλουν, στο άρθρο 30Γ παρ.4β του νόμου 1264/1982, δημιουργώντας μια εικόνα σύγχυσης – παραπληροφόρησης για το ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών.
  1. Το γεγονός ότι κάποιοι εν ενεργεία στρατιωτικοί δεν σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και προκαλούν, οφείλει να σας απασχολήσει. Η ανοχή στο να επιτρέπονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις από αυτόκλητους εκπροσώπους καταργημένου δευτεροβάθμιου σωματείου, θα πρέπει να έχει και ένα όριο.
  1. Οι στρατιωτικοί οφείλουν να εφαρμόζουν τους νόμους και να σέβονται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αν ο κάθε στρατιωτικός κινείται σύμφωνα με τα δικά του θέλω και τη δική του ατζέντα, σίγουρα η κατάσταση αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τι πρεσβεύει η θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών.
  1. Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, οφείλετε να διαφυλάξετε τους νόμους 4407/16 και 4494/17 από τέτοιες αντιυπηρεσιακές συμπεριφορές εν ενεργεία στρατιωτικών.
  1. Η ΠΟΜΕΝΣ ως η αποκλειστική και νόμιμη εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, κρούει τον κώδωνα και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της, όταν διαπιστώνει ότι το έργο της παρακωλύεται και η ύπαρξη της συκοφαντείται από εκδηλώσεις πρωτοβάθμιων που δεν έχουν εναρμονιστεί στον νόμο και από αυτόκλητους εκπροσώπους καταργημένου σωματείου.

Όποιος δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης παρανομεί και κρίνεται.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...