logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΘΕΜΑ: Υγειονομικές Καλύψεις - Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν και του σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ), με την παρούσα επιστολή της, αποσκοπεί στην ενημέρωσή σας αναφορικά με το θέμα των παροχών και διευκολύνσεων στις οποίες προχωρά η Υπηρεσία, στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού. Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του στρατιωτικού λειτουργήματος καθώς και τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των συναδέλφων, σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης, δεν είναι η πρέπουσα και χρήζει βελτίωσης.
  2.  Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2018 ως έτος μέριμνας προσωπικού, αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την υπηρεσία η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα στελέχη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Καθίσταται επομένως επιτακτική η ανάγκη η υπηρεσία να ενσκήψει με ενδιαφέρον και αφοσίωση πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι βασικός της προσανατολισμός είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του προσωπικού και η οικονομική ενίσχυση σημαντικού αριθμού συναδέλφων, οι οποίοι με ιδρώτα και αίμα συντηρούν την οικογένειά τους.
  1.  Με το παρόν καθεστώς υγειονομικής περίθαλψης, τα στελέχη των Ε.Δ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις πεπαλαιωμένες γραφειοκρατικές μεθόδους συνταγογράφησης, με την προϋπόθεση της προπληρωμής από τους ίδιους του συνόλου της δαπάνης και την αναμονή τουλάχιστον δύο (2) μηνών για την επιστροφή του ποσού συμμετοχής του δημοσίου.
  1.  Επιπλέον τα προστατευόμενα μέλη των στελεχών των Ε.Δ, εκτός των υπολοίπων μειονεκτημάτων που αναφέρθηκαν, δεν δικαιούνται συνταγογράφηση αγοράς οπτικών οράσεως με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα όρασης, ο γονιός υποχρεούται να καταβάλλει το αντίτιμο αγοράς των απαραίτητων γυαλιών οράσεως εξ ολοκλήρου.

          Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1.  Παρακαλούμε για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης επί των παραπάνω θεμάτων προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι αποπληρωμής αλλά και τα προστατευόμενα μέλη των στελεχών των Ε.Δ, να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα της έμπρακτης υγειονομικής υποστήριξης, όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε δημόσια υπηρεσία που αποδίδει τον απαιτούμενο ελάχιστο σεβασμό στα στελέχη της.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Λγος (ΠΖ)

 

 

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2018/oktobrios/ugeionomikes_kalupseis.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...