HOT NEWS

Συνδρομή Προσωπικού των ΕΔ στο Συντονιστικό Ρόλο της Λειτουργίας των  Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν σχετικής επιστολής, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και έχοντας γίνει αποδέκτρια διαμαρτυρίας αυξημένου ποσοστού συναδέλφων μας, επαναφέρει το πρόβλημα σχετικά με την εμπλοκή τους σε αποστολές ξένες προς το αμιγώς στρατιωτικό αντικείμενο, στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου που τους έχει ανατεθεί για τη λειτουργία σειράς Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών (HOT – SPOT).
  1. Το φαινόμενο της συνεχιζόμενης εισροής μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης ανησυχίας για την κοινωνία μας και η αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στα πλαίσια προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες. Ενεπλάκησαν κατά το αρχικό στάδιο, απoδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο οργανωτικού χαρακτήρα για το οποίο διακρίνονται.
  1. Ωστόσο η συνέχεια δεν μας επιφύλαξε κάποια μεταβλητότητα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παρέμειναν ο κύριος διαχειριστής του προβλήματος, με τους υπόλοιπους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ να αρκούνται σε δευτερεύοντα ρόλο.

          Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα, η κυρίαρχη αποστολή των ΕΔ, είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία. 
  1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενστερνιζόμενα στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει, μεριμνούν για τη διασφάλιση των μειζόνων αγαθών, της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και εκεί πρέπει να μείνουνε εστιασμένα και απερίσπαστα.
  1. Συνεπώς, εκτιμάται ότι επιβάλλεται η εξέταση του θέματος, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η απαγκίστρωση των ΕΔ από το συντονιστικό ρόλο διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. Τα στελέχη πρέπει να επιστρέψουν στα πεδία των ασκήσεων και όπου αλλού επιβάλλεται εκ της αποστολής τους.
  1. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Γραμματείας Μέριμνας Προσωπικού: Τχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936158679.
  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης τηλ. 6983503377, email: .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

Loading...

Υποβολή του Email σας,ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
  EUROMIL

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Τηλ: 210 6598115 και 210 6598117

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

 

αποστείλετε Email στο

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας!!!

Τηλ: 210 6598115 και 210 6598117
Email:

Slider

Επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ. 210 6598115 και 210 6598117,  Email:   και

Joomla Extensions