Slider

Η ΠΟΜΕΝΣ ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ενημέρωσε γραπτώς την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διάταξη του άρθρου 32, του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (όπως αναρτήθηκε για διαβούλευση) , το οποίο αναφέρεται στον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Με μια αναλυτική επιστολή, η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι πολλές από τις προτεινόμενες διατάξεις είναι αμφίβολο εάν συμβιβάζονται με το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες ελευθερίες.

Πιο συγκεκριμένα, καταθέτει αμφιβολίες για το εάν είναι συνταγματικές οι ρυθμίσεις που καταργούν τις Ενώσεις Στρατιωτικών σε επίπεδο Περιφέρειας, οι οποίες συμμορφώθηκαν στον νόμο που ψήφισε πέρυσι η Βουλή και λειτουργούν ως συνδικαλιστικά σωματεία.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην διάταξη με την οποία επιχειρείται να καθιερωθούν ex officio αντιπρόσωποι στρατιωτικών, οι οποίοι δεν έχουν εκλεγεί και δεν έχουν λάβει μέρος σε Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

“Η εν λόγω διάταξη αναιρεί τη δημοκρατική οργάνωση πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθόσον επιτρέπει την συμμετοχή στη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία προσώπων που δεν έχουν εκλεγεί και δεν αντλούν δημοκρατική νομιμοποίηση από τα πρόσωπα τα οποία αντιπροσωπεύουν.

Στρεβλώνει την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Τέλος η επιστολή αναφέρεται στο αστικό σωματείο που φέρει τον διακριτικό τίτλο ΠΟΕΣ  το οποίο δεν προσαρμόστηκε στο νέο νόμο μέσα στα χρονικά περιθώρια που όριζε ο νομοθέτης.

Στην επιστολή τονίζεται ότι  η διάταξη του άρθρου 32 που αφορά στην ΠΟΕΣ, είναι αμφίβολο κατά πόσο συμβιβάζεται με την συνταγματικά προστατευόμενη από το άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος συνδικαλιστική ελευθερία και την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Η ΠΟΕΣ  από την ημέρα της ίδρυσή της λειτουργεί υπό διαφορετικό νομικό πλαίσιο, μη σχετιζόμενο με την εκπροσώπηση εργαζομένων, αλλά ταυτίζεται με την εκπροσώπηση βιοτεχνών και εμπόρων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία και στα νόμιμα όργανά της να μην φέρουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μια τέτοια διάταξη που θα δημιουργήσει προβλήματα στους στρατιωτικούς και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

ΣΚΟΠΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία σταρτιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΟΡΑΜΑ

Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ