logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, στο πλαίσιο ανάδειξης προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και κατόπιν της σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Τ.Α.), σας μεταφέρει τη δυσαρέσκεια στελεχών που εργάζονται στην Διακλαδική Καρδιοχειρουργική κλινική που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝΑ, ως προς τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που επικρατούν στην εν λόγω Κλινική.

2. Συγκεκριμένα οι Νοσηλευτές της Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής κλινικής, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους και των διαρκώς αυξανομένων απαιτήσεων της κλινικής, έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχει μέρα διαθέσιμη που να μην εργάζονται ή μέρα που να μην παραμένουν στην υπηρεσία τους πέραν του ωραρίου ή να μην είναι σε επιφυλακή μίας ώρας από την εργασία τους, με αποτέλεσμα να έχουν εργασιακά εξουθενωθεί και να μην έχουν ούτε στο ελάχιστο τη δυνατότητα να διαθέσουν τον απαραίτητο ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια τους, χωρίς το άγχος της επείγουσας παρουσίασης τους στην εργασία τους.

                 Επιπρόσθετα οι ανωτέρω νοσηλευτές του τμήματος είναι διπλά βεβαρημένοι, καθώς ασκούν πέραν των καθηκόντων των νοσηλευτών χειρουργείων και αυτά του εξειδικευμένου τμήματος της Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

            Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3. Η Υπηρεσία οφείλει να δίνει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται, πριν αυτά αποβούν μοιραία, είτε για τους εργαζόμενους, είτε για τους ασθενείς, γιατί η εργασιακή εξουθένωση είναι ικανή αιτία να οδηγήσει κάποια στιγμή σε λάθος εις βάρος της ζωής ή της υγείας του ασθενούς ή του εργαζόμενου. Κατόπιν αυτών και για να μπορεί το νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής να ασκεί τα καθήκοντά του σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αλλά και με ασφάλεια για όλους τους εμπλεκόμενους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ προτείνει:

 α. Το σύνολο των νοσηλευτών χειρουργείου, να συμμετέχει ενεργά στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις της Διακλαδικής Κλινικής, κατόπιν συναφούς εκπαίδευσης. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης νοσηλευτών στα καθήκοντα του νοσηλευτή καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, από την στιγμή που οι υποχρεώσεις μίας κλινικής αυξάνουν και το προσωπικό έχει διάφορες διοικητικές μεταβολές (πχ άδειες ανατροφής τέκνου, μεταθέσεις, αναρρωτικές κτλ) και να βασίζονται στους αρχικά τοποθετημένος – εκπαιδευμένους.

 β. Τα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Αεροπορίας να εξετάσουν τη δυνατότητα να συμβάλουν αναλόγως στην ενίσχυση της Διακλαδικής Κλινικής, διαθέτοντας εξειδικευμένους Νοσηλευτές Καρδιοχειρουργικών Επεμβάσεων. Ως Ομοσπονδία γνωρίζοντας την κατανομή του προσωπικού ανά Επιτελείο και μη αποκαλύπτοντάς την δημοσίως, φρονούμε ως μη επαρκής τη συμμετοχή τους στην Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική.   

4. Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος, ώστε να επιτευχθεί:

 α.   Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

 β.  Η εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής και η αποφυγή ανθρώπινου λάθους από εργασιακή εξάντληση.

5. Εισηγητής θέματος: Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Τ.Α. Αντισυνταγματάρχης (ΕΜ) Κυριακάκης Γεώργιος, τηλ. 6936192137.

6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτρης Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γιώργος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας