logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

     Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σας ενημερώνει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), για την άνιση μεταχείριση που υπόκεινται οι απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.) των τάξεων 1993 έως και 2003 σχετικά με τη βαθμολογική τους εξέλιξη σε σχέση με τους:

       α.  Αντίστοιχους αποφοίτους των άλλων Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) παρά την εξίσωσή τους ως προς τα έτη φοίτησης (4ετής φοίτηση).

       β.  Αποφοίτους της ΣΑΝ έως και την τάξη 1992 καθώς και τους αποφοίτους από το 2004 και έπειτα.

       γ.  Αξιωματικούς του ΣΞ εξ Υπαξιωματικών προερχόμενοι (απόφοιτοι Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) που ακολουθούσαν τις αντίστοιχες τάξεις της ΣΣΕ οι οποίοι παρέμειναν στο βαθμό του Υπολοχαγού για 5 (πέντε) έτη ενώ οι απόφοιτοι της ΣΑΝ για 6 (έξι) έτη.

2.   Συγκεκριμένα:

      α.  Οι απόφοιτοι της ΣΑΝ Τάξης 1992 προήχθησαν στο βαθμό του Λοχαγού έπειτα από 9 (εννιά) έτη υπηρεσίας (4 Ανθυπολοχαγοί, 5 Υπολοχαγοί), σε αντίθεση με τους αποφοίτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) αντίστοιχης τάξης οι οποίοι  προήχθησαν σε Λοχαγούς μετά από 8 (οκτώ) έτη υπηρεσίας. Η διαφορά αυτή εξαλείφθηκε στη συνέχεια, καθώς οι απόφοιτοι της ΣΑΝ Τάξης 1992 παρέμειναν στο βαθμό του Ταγματάρχη για 5 (πέντε) έτη αντί για 6 (έξι) που παρέμεινε η Τάξη ΣΣΕ 1992 και από το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και μετά, συμβαδίζουν στη βαθμολογική τους εξέλιξη.

      β.  Οι απόφοιτοι της ΣΑΝ Τάξης 1993, εξάντλησαν το μέγιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό του Ταγματάρχη και Αντισυνταγματάρχη με αποτέλεσμα έκτοτε να συμβαδίζουν βαθμολογικά με την Τάξη 1994 της ΣΣΕ (υπολείπονται κατά ένα έτος).

      γ.  Οι επόμενες 10 (δέκα) Τάξεις της ΣΑΝ (απόφοιτοι 1994 έως και 2003) προήχθησαν στο βαθμό του Λοχαγού μετά από 9 (εννέα) έτη υπηρεσίας (3 Ανθυπολοχαγοί, 6 Υπολοχαγοί) σε αντίθεση με τις αντίστοιχες τάξεις ΣΣΕ που προήχθησαν στο βαθμό του Λοχαγού μετά από 8 (οκτώ) έτη υπηρεσίας (3 Ανθυπολοχαγοί, 5 Υπολοχαγοί). Έκτοτε συμβαδίζουν βαθμολογικά με τους νεότερους κατά μία Τάξη αποφοίτους ΣΣΕ.

      δ.  Από την Τάξη 2004 και μετά, χωρίς τροποποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου [Ν.2439 (ΦΕΚ Α 219/06 09 1996) & Ν.3883 (ΦΕΚ Α 167/24 09 2010)] η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων της ΣΑΝ, συμβαδίζει απόλυτα σε όλους τους βαθμούς με την αντίστοιχη Τάξη της ΣΣΕ.

       ε.  Οι αντίστοιχοι Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών προερχόμενοι (ΣΜΥ) ακολουθούν την βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων της ΣΣΕ.

3.    Ως συνεπεία των ανωτέρω είναι 11 (έντεκα) συνολικά Τάξεις των αποφοίτων την ΣΑΝ (1993 έως 2003), να υπολείπονται κατά ένα έτος στην προαγωγή τους, με τους αντίστοιχους αποφοίτους λοιπών ΑΣΕΙ, καθώς και τους Αξιωματικούς εξ Υπαξιωματικών προερχόμενοι αλλά και σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους αποφοίτους της ΣΑΝ.

4.    Σε γενόμενη ερώτηση μέσω προσωπικής αναφοράς προσωπικού που υπόκειται στην ανωτέρω κατηγορία, η απάντηση της υπηρεσίας περιορίστηκε στη λιτή περιγραφή περί μη ύπαρξης οργανικών θέσεων κατά την ανωτέρω ενδεκαετή περίοδο, γεγονός όμως που γεννά αβίαστα τα εξής ερωτηματικά λόγω των υπερβολικά μεγάλων αποκλίσεων:

       α.  Ποιο γεγονός προκάλεσε την ύπαρξη διπλάσιων σχεδόν οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή της Τάξης ΣΑΝ 1992 με την αντίστοιχη Τάξη ΣΣΕ στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη;

       β.  Ποιο γεγονός προκάλεσε την μη ύπαρξη οργανικών θέσεων και την καθυστέρηση απόκτησης του βαθμού του Αντισυνταγματάρχη τάξης ΣΑΝ 1994;

       γ.  Ποιο γεγονός προκάλεσε την μη ύπαρξη οργανικών θέσεων και την καθυστέρηση απόκτησης του βαθμού του Λοχαγού των Τάξεων 1994-2003;

       δ.  Ποιο γεγονός προκάλεσε την ύπαρξη διπλάσιων σχεδόν οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή της Τάξης ΣΑΝ 2004 και της Τάξης ΣΑΝ 2003 στο βαθμό του Λοχαγού;

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.    Τα ανωτέρω ερωτήματα αποδεικνύουν ότι η λιτή απάντηση της υπηρεσίας όχι μόνο χρήζει περαιτέρω εξηγήσεων αλλά κρίνεται και ανεπαρκής αφού αδυνατούμε να κατανοήσουμε τόσο μεγάλες διαφορές οργανικών θέσεων μεταξύ δύο τάξεων. Υπενθυμίζοντας ότι η καθυστέρηση της προαγωγής εκτός από οικονομικές συνταξιοδοτικές και διοικητικές συνέπειες, επιφέρει πληθώρα απωλειών εργασιακών κεκτημένων, ζητούμε την προαγωγική εξίσωση των τάξεων ΣΑΝ 1993-2004 με αυτή των αντίστοιχων αποφοίτων της ΣΣΕ προς αποκατάσταση της άνισης αυτής μεταχείρισης που υπόκεινται.

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377 .

 Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο 

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...