logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,  Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. σε συνέχεια του (ε) σχετικού επαναφέρει το θέμα του τρόπου διεξαγωγής του σχολείου θέματος, στη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ), στην πόλη της Χαλκίδας.

2.    Σύμφωνα με το (δ) σχετικό, το οποίο απεστάλη την 05 Μαρ 2021, προσκαλούνται για φοίτηση με φυσική παρουσία στην ΣΠΖ από την 16 Μαρ έως την 02 Απρ 2021, 97 Αξιωματικοί βαθμού Λοχαγού από όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο.

3.    Οι οδηγίες  που έχουν εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα πρόσθετα περιοριστικά μετρά που ισχύουν για το σύνολο της επικράτειας και ιδιαίτερα για την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής και Ευβοίας που ανήκουν στις «Βαθύ-Κόκκινο» περιοχές επιπέδου Γ΄ (πολύ αυξημένου κινδύνου), δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων, ενώ η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID-19 στην Αττική αγγίζει το όριο του 87% (δεδομένα 05 Μαρ 2021).

4.    Το ΓΕΕΘΑ κατά αντιστοιχία εξέδωσε οδηγίες για τη προστασία κατά της μετάδοσης του COVID-19 με τα (α) και (στ) σχετικά. Ιδιαίτερη μνεία χρήζει, η παρ. 2ια του (α) σχετικού, όπου καθορίζεται ότι για τη διενέργεια συναντήσεων - συσκέψεων, θα πρέπει να τηρείτε η απόσταση του 1,5 μέτρου και συμμετοχή έως 7 ατόμων. Επιπρόσθετα για τη φοίτηση στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ, καθορίστηκε με το (γ) σχετικό, η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης και όχι της φυσικής παρουσίας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,  Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.    Από την 04 Ιαν 21, ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης όπου το σχολείο διεξάγεται με τη μέθοδο της ΔΙΜΑ (διαδικτυακής μάθησης), έως την 16 Μαρ 21, ημερομηνία έναρξης της φυσικής παρουσίας στη ΣΠΖ, θα έχει διεξαχθεί πλέον των 2/3 της συνολικής εκπαίδευσης στο σχολείο του θέματος, η οποία ολοκληρώνεται την 02 Απρ 21. Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι:

      α. Μεταξύ των εκπαιδευομένων, μεγάλος αριθμός ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45-50 ετών, με πιθανότητα κάποιοι εξ΄ αυτών να πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι σύμφωνα με μελέτες, «οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, έχουν εξαπλάσιο κίνδυνο να εισαχθούν σε νοσοκομείο μετά από λοίμωξη με τον κορωνοϊό COVID-19 και 12πλασια να πεθάνουν από αυτόν, σε σχέση με όσους είναι κατά τα άλλα υγιείς».

     β. Υφίσταται απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών, περιφερειακών ενοτήτων, και δημοτικών διαμερισμάτων.

     γ. Η λειτουργία των Ανώτατων και Ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Χώρας, καθώς και στο σύνολό τους οι υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης, διεξάγονται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

     δ. Η επιλογή της εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία μεγάλου αριθμού εκπαιδευομένων στον ίδιο χώρο, καθώς και η καθημερινή μετακίνηση τους από και προς τη ΣΠΖ (Χαλκίδα) για όσους απαιτείται, για το υπολειπόμενο διάστημα των 3 εβδομάδων, 16 Μαρ - 02 Απρ 2021, ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού.

6.  Κατόπιν όλων των παραπάνω, καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία, όπως επιληφθεί άμεσα του θέματος, αντιμετωπίζοντας το στην ανθρώπινη και ορθολογική βάση του, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας του Προσωπικού.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. : 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 
 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...