logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, από την πρώτη στιγμή, της πανδημίας του COVID-19, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, τόσο για τα μέτρα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης (ΕΟΔΥ), όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α), με σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας των στελεχών του.

2. Η χορήγηση έκτακτης άδειας ειδικού σκοπού, που θεσπίστηκε για το διάστημα 11.3.2020 έως 10.04.2020, σαφώς και συντελεί προς την κατεύθυνση αυτή, παρέχοντας στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ) τη δυνατότητα προφύλαξης ικανού αριθμού στελεχών από μόλυνση στους χώρους εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα αναπλήρωσης όσων πιθανόν να έχουν εκτεθεί στον υιό COVID-19.

3. Δυστυχώς όμως με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν θα χορηγηθούν φέτος οι εορταστικές άδειες στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, απόφαση που μας βρίσκει αντίθετους, αποκλειστικά και μόνο διότι αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς της μόλυνσης. Από τις 11.4.2020 καλείται το προσωπικού των ΕΔ να επιστρέψει στις Μονάδες που υπηρετεί, στο σύνολό του, πράξη ιδιαίτερα επισφαλής που αντίκειται στα μέτρα προφύλαξης που έως τώρα είχαν ληφθεί.

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, με γνώμονα την προστασία της υγείας του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας και με πνεύμα υπευθυνότητας, κατόπιν και των σχετικών εγγράφων των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ.) και Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), προτείνει τη χορήγηση αδειών στο προσωπικό πέραν των προβλεπομένων και μετά την λήξη της Άδειας ειδικού Σκοπού που έχει οριστεί για τις 10 Απριλίου 2020 ως εξής:

α.  Πρώτη περίοδος 11-20 Απριλίου (σε ποσοστό 50%).

β.  Δεύτερη περίοδος 21-30 Απριλίου (σε ποσοστό 50%).

και φυσικά υπό των περιορισμών κίνησης που έχει καθορίσει η κυβέρνηση, ώστε το προσωπικό να κληθεί άμεσα σε περίπτωση που απαιτηθεί. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται:

α.  Η στελέχωση των Μονάδων (σε ποσοστό 50%) για την διατήρηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας για το προσεχές κρίσιμο διάστημα.

β.  Η αποσυμφόρηση των χώρων των στρατοπέδων για την προστασία από τον ιό.

γ.  Ο περιορισμός της καθημερινής μετακίνησης μεγάλου μέρους του προσωπικού.

δ.  Η άμεση αναπλήρωση συναδέλφων που πιθανόν να χρειαστεί να τεθούν σε απομόνωση ή να νοσηλευτούν καθόσον θα υπάρχει “εφεδρεία” προσωπικού ενώ παράλληλα θα καθίσταται πιο εύκολη η ιχνηλάτηση των επαφών των συναδέλφων που έχουν νοσήσει.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5. Σας βεβαιώνουμε ότι στη σημερινή δύσκολη χρονική συγκυρία, για τη χώρα μας και το ανθρώπινο δυναμικό, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, θα συνεχίζουμε και σε αυτή την κρίση να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά μας η δε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτοντας προτάσεις με γνώμονα τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων των Ε.Δ. και του αξιόμαχου του προσωπικού.

6. Εισηγητής θέματος: Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλέφ. 6983 515236

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...