logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών- Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται κατόπιν σχετικής επιστολής των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) καθώς και προγενέστερων επιστολών των Ενώσεων Στρατιωτικών Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕ.Ε.Θ), Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), στο θέμα του ολοένα αυξανόμενου κόστους μετακίνησης των Στρατιωτικών προκειμένου να μεταβούν στην Μονάδα τους και να εκτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στην πατρίδα, ακόμα και σε περιπτώσεις που απαιτείται εκτάκτως η μετάβαση τους στην υπηρεσία, μεταβαίνοντας σ’ αυτήν το ταχύτερο δυνατόν με ιδία μέσα, επιβαρύνοντας οι ίδιοι όλα τα έξοδα μετακίνησης (καύσιμα και πιθανόν διόδια).

 

  1. Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19 (Κορονοιού), έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την ασφάλεια της χώρας. Ένα εξ’ αυτών αποτελεί η αναστολή μετακίνησης των συναδέλφων με υπηρεσιακά λεωφορεία ώστε να μην υφίσταται συσσώρευση ατόμων και συνεπώς η μετακίνηση προς τις Μονάδες πραγματοποιείται με ιδιωτικά οχήματα. Επιπρόσθετα και λόγω της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας επιτρέπεται πλέον η κίνηση ΙΧ οχημάτων στα οποία θα πρέπει να επιβαίνουν μόνο δύο άτομα, οδηγός και ο συνοδηγός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατανεμηθεί το κόστος σε περισσότερα άτομα.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα απαλλαγής της καταβολής αντιτίμου από τα διόδια της περιοχής υπηρέτησής τους, μέσω της έκδοσης ειδικής εκπτωτικής κάρτας, ώστε να μην χρεώνεται η διέλευση από τα διόδια κατά τον χρόνο μετάβασης τους στον εργασιακό τους χώρο και της επιστροφής τους στον τόπο κατοικίας τους για το σύνολο των στρατιωτικών και για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται στην ειδική κατάσταση που έχει προκληθεί από την πανδημία του COVID-19 (Κορονοιού), κατόπιν σχετικής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

  1. Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται επιτακτικά καθόσον αμβλύνουν τις υφιστάμενες αυξημένες υπηρεσιακές και όχι μόνο, υποχρεώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και διότι περιστέλλουν περαιτέρω το κόστος του οικογενειακού προγραμματισμού λόγω των υπαρχουσών δημοσιονομικών δεδομένων ώστε εν τέλει τα στελέχη να συνεχίσουν προσηλωμένα αλλά κυρίως με ασφάλεια το υψηλού σκοπού έργο τους.

 

  1. Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τις πολιτικές αρχές που κοινοποιείται το παρόν να εξετάσουν με προσοχή το εν λόγω θέμα σε συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυση του.

 

  1. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

 

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γιώργος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...