Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ανακοινώνει ότι μετά από 1,5 χρόνο δικαιώνεται και δικαιώνει όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις που εναρμονίστηκαν με τις διατάξεις του νόμου και με την άμεσα εκτελεστή πρωτόδικη απόφαση. Ολοκληρώνεται έτσι ένας κύκλος, διχαστικής και αποπροσανατολιστικής διαμάχης, για την θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Μέχρι χθες με το άλλοθι της εκκρεμούσας απόφασης του Εφετείου, συγκεκριμένοι κύκλοι, επίτηδες, παρερμήνευαν την πρωτόδικη απόφαση, για να επικρατεί το διαιρεί και βασίλευε.

Σήμερα όμως το Εφετείο Αθηνών με την Απόφαση υπ’ αριθμ’ 1310/2019, επιβεβαίωσε πανηγυρικά και αναγνώρισε την νομιμότητα της Ομοσπονδίας μας καθώς και την αποκλειστική της αρμοδιότητα σε επίπεδο δευτεροβάθμιου σωματείου, στον χώρο της θεσμικής εκπροσώπησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η διάλυση του ήδη καταργημένου σωματείου Π.Ο.Ε.Σ, το στέλνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου θα καταγράφεται ως ένα σωματείο εμπόρων - βιοτεχνών και ταξιτζήδων και όχι στρατιωτικών.

Από το σχέδιο της ακαθαρόγραφης απόφασης προκύπτει με σαφήνεια ότι:

• Η ΠΟΕΣ είχε ήδη καταργηθεί με την πρωτόδικη απόφαση και την άμεση εκτέλεση της.
  • Η ΠΟΜΕΝΣ αποτελεί τη μοναδική νόμιμη εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών.
  • Όλοι οι ισχυρισμοί και οι αιτιάσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ απορρίπτονται ένα προς ένα.

Επιβεβαιώνονται δηλαδή και επαληθεύονται όλες οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας, που δημόσια έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή.

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι νομικοί σύμβουλοι των Επιτελείων και των Υπουργών, οφείλουν να δώσουν τέλος στην φαρσοκωμωδία που είχε στηθεί από κάποιους κύκλους, για έναν και πλέον χρόνο, για το ποια είναι η νόμιμη Ομοσπονδία, ενημερώνοντας το γρηγορότερο, για το νόμιμο και το δίκαιο. Δεν χωράνε καθυστερήσεις πλέον...

Η νόμιμη Ομοσπονδία των ενεργεία στρατιωτικών ήταν, είναι και θα είναι η ΠΟΜΕΝΣ. Ο Έλληνας στρατιωτικός έχει πλέον την δική του φωνή. Όλοι  οφείλουν να την σεβαστούν.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Λγος (ΠΖ)

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2019/martios/13_03_2019/anakoinosi_gia_tin_dikastiki_apofasi.pdf{/aridoc}