logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ρώτα Δημήτριο και τον Γεν. Γραμματέα Κυριακάκη Γεώργιο, συναντήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του  Υπουργού, κ. Ηλία Γιαννούλα.   

Η αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας έθεσε υπόψη του Διευθυντού, τρία θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα οποία το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι συναρμόδιο και μέρος της λύσης, όπως:

- Η συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού της Ν. Λέσβου τον Σεπ. 2023, σε δύο βάρδιες, στην κατασκευή επιπλέον χώρων στέγασης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στην δομή φιλοξενίας του ΚΥΤ Μαυροβουνίου στο Καρά Τεπέ, ενώ από τις 31 Δεκ. 2021, έχει λήξει η εμπλοκή των ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση των δομών φιλοξενίας των αιτούντων ασύλου. Επισημάνθηκε δε ότι η ικανότητα των ΕΔ να ανταποκρίνονται σε κάθε δύσκολη αποστολή που τους ανατίθεται, δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι στην χρησιμοποίησή τους σε ανάγκες που αδυνατούν να υλοποιήσουν έτερα Υπουργεία και σε περίπτωση χρησιμοποίησής τους αυτό δεν πρέπει να γίνετε χωρίς την αντίστοιχη αποζημίωσή τους για υπηρεσίες που παρέχουν ακόμα και πέραν του ωραρίου σε καθήκοντα που δεν συνάδουν με την αποστολή τους.  

- Την άδικη εξαίρεση του Στρατιωτικού Προσωπικού από την εφάπαξ ενίσχυση ποσού 600,00 ευρώ που καταβλήθηκε στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, τον περασμένο Δεκέμβριο για την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

-Τη μη αποζημίωση του Στρατιωτικού Προσωπικού για τις υπηρεσίες που εκτελούνται για την αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο από τον Ιούλιο του 2020.

Ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου, ήταν ενήμερος σε μεγάλο βαθμό των προβλημάτων που του περιγράψαμε και δεσμεύθηκε για την εξέταση, πέραν της ενίσχυσης της συνεργασίας μας για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, της δυνατότητας αποζημίωσης της εργασίας του προσωπικού των ΕΔ που εργάστηκαν στην επέκταση της δομής φιλοξενίας του ΚΥΤ Μαυροβουνίου στο Καρά Τεπέ, τον Σεπτέμβριο του 2023, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου  που επιτέλεσαν.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία, συνεχή ενημέρωση και ανάδειξη των θεμάτων του προσωπικού των ΕΔ.  

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...