logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

                                        

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 , εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στο Γραφείο του στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Χανίων κ. Ευδόκιμος Σαμαρτζίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ηρακλείου κ. Κωσταντίνος Αγγελής, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λασιθίου κ. Ιωάννης Μανιάς, ο Τομεάρχης Πολιτισμού κ. Πέτρος Τσούκας και ο Τομεάρχης Αξιωματικών ΑΣΣΥ κ. Νικόλαος Μαρινάκης. 

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, για την ανάδειξη των καθημερινών θεμάτων που ταλανίζουν τις/τους συναδέλφους μας, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας) και των Κοινών Σωμάτων (Δικαστικού, Στρατολογικού), που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  -  Ο τρόπος λειτουργίας των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών της Κρήτης, καθώς και ο σκοπός τους, ο οποίος είναι η βελτίωση, η προστασία και η προαγωγή της θέσης των εν ενεργεία Στρατιωτικών της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και η προσφορά τους ως μέλη της τοπικής κοινωνίας.

  -  Η έλλειψη ικανού αριθμού στρατιωτικών οικημάτων προς εξυπηρέτηση της ανάγκης στέγασης των στελεχών με τις οικογένειες τους, με δεδομένη την πολύ υψηλή τιμή των μισθωμάτων των κατοικιών.

     - Η έλλειψη κατάλληλων οχημάτων για την μετακίνηση των στελεχών από και προς τους χώρους εργασίας τους, σε συνδυασμό με την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού τους, λόγω της υψηλής τιμής των καυσίμων την τρέχουσα περίοδο.

    -  Η ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών, για τη φιλοξενία εκατοντάδων βρεφών και νηπίων, των οικογενειών των υπηρετούντων στελεχών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων του Νησιού.

   -  Η δυνατότητα διεξαγωγής εθελοντικών δράσεων των Ενώσεων μας και συνδιοργάνωσης με την Περιφέρεια Κρήτης και άλλους τοπικούς φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων για κοινωφελείς σκοπούς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα, άριστης επικοινωνίας, αμοιβαίου σεβασμού και πνεύματος συνεργασίας, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων - προτάσεων και συγκεκριμένα ο κ. Περιφερειάρχης με θετική προσέγγιση μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, στα παρακάτω:

      - Στην προσπάθεια μας για την κατασκευή στρατιωτικών οικιών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα τέκνα (βρέφη και νήπια) των οικογενειών των στελεχών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κρήτης.

      -  Στη διευκόλυνση των μετακινήσεων μας προς τους χώρους εργασίας μας, με την εξεύρεση μέσων (λεωφορείων ή μικρολεωφορείων) αλλά και με την παροχή έκπτωσης για τα στελέχη που μετακινούνται καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός του Νησιού αλλά και από και προς την Κρήτη.     

      - Στον ευγενικό σκοπό των Ενώσεων Στρατιωτικών της Κρήτης στον τομέα προσφοράς κοινωνικού έργου καθώς και με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας σε συλλογικές πολιτιστικές δράσεις μας στο μέλλον.

Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι – Μέλη των Ενώσεων της Κρήτης, μετά από αυτήν την τόσο εποικοδομητική εθιμοτυπική επίσκεψη, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα επακολουθήσουν και άλλες εξίσου σημαντικές με τον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης.

Η καλή διάθεση, η θετική σκέψη και το αμέριστο ενδιαφέρον του ευελπιστούμε ότι, θα οδηγήσουν τελικά στα καλύτερα απτά αποτελέσματα για εμάς και τις οικογένειες μας. Για να μπορούμε όλοι οι Στρατιωτικοί της Περιφέρειας Κρήτης να εκτελούμε απερίσπαστοι τα καθήκοντα μας και για την εκπλήρωση της σπουδαίας μας αποστολής στο Νησί της Κρήτης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΣΠΕΕΧΑΝΙΩΝ                            ΕΣΠΕΕΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                      ΕΣΠΕΕΛΑΣΙΘΙΟΥ

                                                 Eυδόκιμος Σαμαρτζίδης                       Κων/νος Αγγελής                         Ιωάννης Μανιάς                                                    

                                              Αντισυνταγματάρχης (ΤΧ)                       Επισμηναγός (ΜΗ)                      Επισμηναγός(ΤΤΗ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...