logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αποστρατεία εκατοντάδων στελεχών και την μη παραμονή τους ως Ε.Ο.Θ.

Ήδη με Προεδρικά Διατάγματα τίθενται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία δεκάδες στελέχη που συμπλήρωσαν 35 έτη υπηρεσίας, χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα παραμονής εκτός οργανικών θέσεων που προβλέπει ο νόμος 4494/2017.

Έχουμε από καιρό επισημάνει ότι η προφανής αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των σταδιοδρομικών ρυθμίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος οδηγεί πλέον σε κατάφωρες αδικίες.

Στελέχη τα οποία, έχοντας συσσωρεύσει γνώση και εμπειρία, επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποστρατεύονται πριν συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη πλήρους σύνταξης 40ετίας αλλά και πριν φτάσουν στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο. Αποτέλεσμα τούτου είναι τα στελέχη αυτά να υφίστανται σημαντικές μισθολογικές αλλά και συνταξιοδοτικές απώλειες, σε σύνταξη και εφάπαξ, η δε Υπηρεσία να στερείται τις υπηρεσίες του εν λόγω εξειδικευμένου  και πεπειραμένου προσωπικού.

Τα στελέχη αυτά έχουν, ασφαλώς, το δικαίωμα να προσφύγουν αρχικά στην Υπηρεσία και ακολούθως στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργούνται αντιδικίες και δικαστικές υποθέσεις, με την ψυχική ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγονται, αλλά να ληφθούν τα κατάλληλα εκείνα που θα επιλύσουν οριστικά τα χρόνια προβλήματα, τις στρεβλώσεις και τις υφιστάμενες αδικίες.

Πάγιο αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ είναι η ευθυγράμμιση των κάθε είδους ηλικιακών ορίων με τις ισχύουσες διατάξεις του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μην υποχρεώνεται κανένας να αποχωρήσει από την Υπηρεσία παρά τη θέλησή του, χωρίς να έχει συμπληρώσει πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ούτε να υποχρεώνεται εμμέσως σε εξαγορά συντάξιμων ετών για την προσαύξηση της σύνταξής του.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας ούτε επαίτες. Η προσφορά τους πρέπει να αναγνωρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Η ΠΟΜΕΝΣ, όπως πάντα, θα σταθεί δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το δίκαιο αίτημά τους για εργασία.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...