Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, χαιρετίζει την έκδοση διαταγών τόσο από το ΓΕΕΘΑ όσο και από τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων της Πολιτικής μας ηγεσίας, με τις οποίες οριστικοποιείται και τυπικά η χορήγηση άδειας πατρότητας 14 ημερών στα στελέχη των ΕΔ.

Επισημαίνεται ότι η εναρμόνιση της νομοθεσίας με την συμπερίληψη  του προσωπικού των ΕΔ, στους δικαιούχους της άδειας πατρότητας των 14 ημερών, έχοντας ως γνώμονα την ισότητα στο χώρο της εργασίας, καθώς και την προστασία του θεσμού της οικογένειας, αποτελούσε πάγιο αίτημα της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. από τις πρώτες κιόλας ημέρες ψήφισης της σχετικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα με έγγραφο της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού και Γραμματείας Ισότητας Φύλων της Ομοσπονδίας μας, που κατατέθηκε στις 20 Ιουλίου 2021 https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1598-pomens-amesi-enarmonisi-stin-xorigisi-adeion-sto-stratiotiko-prosopiko-adeia-patrotitas-adeia-frontisti-adeia-gia-monogoneikes-oikogeneies

είχαμε αναδείξει ως απορρέουσα υποχρέωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας Ηγεσίας, την άμεση εναρμόνιση της νομοθεσίας όσον αφορά την ανωτέρω μνημονευόμενη άδεια, ικανοποιώντας το αίσθημα δικαίου και την αρχή της ίσης μεταχείρισης, ώστε των ανωτέρω δικαιωμάτων να καταστούν κοινωνοί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον η Ομοσπονδία μας με νεότερες  παρεμβάσεις της https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1714-pomens-adeia-patrotitas-sta-stelexi-ton-e-d

κατέδειξε, όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο, τις αυθαιρεσίες ορισμένων Διοικήσεων Μονάδων, οι οποίες επιμένανε να εφαρμόζουν κατά το δοκούν και κατά την αυθαίρετη κρίση τους, τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις της Πολιτικής ηγεσίας, παρά τις σαφείς και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η εναρμόνιση της νομοθεσίας με την συμπερίληψη  του προσωπικού των ΕΔ, στους δικαιούχους της άδειας πατρότητας των 14 ημερών αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ,  δεν αναλώνεται σε ανούσιους διαπληκτισμούς, δεν επαναπαύεται όπως άλλοι στην έκδοση ενός εγγράφου ή στην δημοσιοποίηση του στα sites, αλλά με συνεχείς προσπάθειες, επαφές και διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς, μάχεται καθημερινά και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ανταποκρινόμενο με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Μετά τιμής

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ