logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Eikona1

 

Ηχηρό μήνυμα κατά της Ενδοοικογενειακής  βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις σε εκδήλωση της ΠΟΜΕΝΣ

2

 

Ημερίδα με θέμα Ενδοοικογενειακή βία: Η κοινωνική ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων  στην πρόληψη και αντιμετώπισή του φαινομένου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΠΟΜΕΝΣ και η Γραμματεία Ισότητας Φύλων αυτής, την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel , με θέμα την ενδοοικογενειακή  βία εντός και εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων και την παρουσίαση ενός Συνοπτικού Οδηγού Βοήθειας και Προστασίας & Ενημερωτικού οδηγού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και Νομικός, κ. Μιρέλα Διαλετή.

 

3

 

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον κ. Δημήτριο Ρώτα, Προέδρο της ΠΟΜΕΝΣ και ακολουθήσε η προβολή βίντεο με αφορμή την καμπανιά του ΝΑΤΟ HeForShe” «Εκείνος για Εκείνη», οπού συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΕΝΣ

 

4

 

5

 

Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν: η κ. Ζέφη Δημαδάμα ,Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ,η κ. Αθήνα Λίνου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ & Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής , ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

6

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ως Εκπρόσωπός του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου κ. Γεωργίου Κωστίδη ,ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ο Σμήναρχος κ. Μουλάς Αθανάσιος, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας παρέστη ο Συνταγματάρχης (ΠΒ) Χαράλαμπος Μπακόπουλος, Τμηματάρχης Αντιμετώπισης Σεξουαλικής Βίας.

 

7

 

Οι ομιλήτριές/ες στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν : Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, Δ.Ν., Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη δράση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής Βίας (GREVIO) & Αναπληρώτρια Διευθύντρια, ΙΜΔΑ, Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγερης, Εκπαιδευτικός -Συντονιστής της Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Α/Β' Βαγενά Σοφία-Πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας του Αστυνομικού Προσωπικού & Μέλος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Νικολαΐδης, Εκπαιδευτής ενηλίκων & Υπεύθυνος συντονισμού της Συμμαχίας των Φύλων, Κατερίνα Κιουρτσίδου, Γραμματέας Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ . 

8

 

Η κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου ,Γραμματέας Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ η κ. Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, Δ.Ν., Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη δράση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής Βίας (GREVIO) & Αναπληρώτρια Διευθύντρια, ΙΜΔΑ πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Η συμβολή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας σε βάρος των γυναικών», η Α/Β' Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας & Μέλος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ, αναφέρθηκε στον  ρόλο της Αστυνομίας στην πρόληψη των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας. 

9

Ο πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης ,Εκπαιδευτικός -Συντονιστής της Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Η πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας:  Η προσέγγιση και η προσπάθεια της Εκκλησίας», ενώ ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Εκπαιδευτής ενηλίκων & Υπεύθυνος συντονισμού της Συμμαχίας των Φύλων  αναφέρθηκε στο θέμα :«Γυναικοκτονίες/θηλυκοκτονίες: ένα πολυδιάστατο φαινόμενο. Μπορούν οι άντρες να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα για την εξάλειψη του φαινομένου; »

10

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε Ενημερωτικός οδηγός για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής βίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και Συνοπτικός Οδηγός Βοήθειας και Προστασίας που συνέταξε και επιμελήθηκε η  Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ : Κατερίνα Κιουρτσίδου, Μαρία Σησιού ,Μαρία Τυροπώλη, Δήμητρα Φωτιάδου ,Γεωργία Κοσμάογλου.

11

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το κοινό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΕΝΣ αποδώσαν τιμητικές πλακέτες στους επίσημους προσκεκλημένους και στους/στις ομιλητές/ριες . Συγκεκριμένα, τα άτομα που βραβεύθηκαν ήταν οι:

κ.Ζέφη Δημαδάμα ,Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ,κ.Αθήνα Λίνου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ & Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής , κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οπού έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών  από τους : Δημήτριο Ρώτα, Προέδρο και Αθανάσιο Κόλτση, Αντιπρόεδρο ΄Γ αντίστοιχα.

12

Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Παρασκευόπουλος ως Εκπρόσωπός του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Γεωργίου Κωστίδη , ο Σμήναρχος κ. Μουλάς Αθανάσιος ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη,ο Συνταγματάρχης (ΠΒ) Χαράλαμπος Μπακόπουλος, Τμηματάρχης Αντιμετώπισης Σεξουαλικής Βίας από το ΓΕΕΘΑ,οπού έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών  από τους:  Βασίλειο Λαμπρού, Αντιπρόεδρο Ά , Γεώργιο Κυριακάκη ,Γενικό Γραμματέα και Αθανάσιο Σαρρή Αντιπρόεδρο ΄Β αντίστοιχα.

 13

Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγερης, Εκπαιδευτικός -Συντονιστής της Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, Δ.Ν., Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη δράση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής Βίας (GREVIO) & Αναπληρώτρια Διευθύντρια, ΙΜΔΑ,  οπού έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών  από τους :Ηλία Κολλύρη, Οργανωτικό Γραμματέα, Κατερίνα Κιουρτσίδου, Γραμματέα Ισότητας Φύλων, αντίστοιχα.

14

Κατερίνα Κιουρτσίδου, Γραμματέας Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ,Α/Β' Σοφία Βαγενά -Πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας του Αστυνομικού Προσωπικού & Μέλος Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Νικολαΐδης, Εκπαιδευτής ενηλίκων & Υπεύθυνος συντονισμού της Συμμαχίας των Φύλων, Ιλεάνα Σακκά, Μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιων, οπού έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών  από τους :Νίκος Ασφής, Αντιπρόεδρος Τύπου, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ,Μαρία Σησιού & Δήμητρα Φωτιάδου, Τομεαρχισσες της Γραμματείας  Ισότητας Φύλων, Αποστολία Κακαρίκου Προέδρο της  Ε.Σ.ΠΕ.Ε Κορινθίας.

15

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...