logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού          

Η πανδημία έχει ρίξει φως σε πολλά από τα  υποτιμημένα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών. Εργάζονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο στις πρώτες γραμμές για την καταπολέμηση της πανδημίας και κάνουν ό, τι μπορούν για να μας κρατήσουν όλoυς υγιείς και ασφαλείς. Μόνο δέος μπορούμε να αισθανόμαστε για  την αφοσίωση και τη δύναμή τους και αισθανόμαστε ως Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ τόσο ευλογημένη που έχουμε ως μέλη μας, πολλούς από αυτούς  και μπορούμε να τους αποκαλούμε  φίλους μας!

Από την έναρξη της πανδημίας COVID 19 παγκοσμίως όπως και στη χώρα μας, οι Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν απαντήσει στο κάλεσμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας  των χωρών τους παρέχοντας αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους διατηρώντας ταυτόχρονα ένα υψηλό επίπεδο παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Μετά από πάνω από ένα χρόνο διαβίωσης σε πανδημικό περιβάλλον, παγκοσμίως οι εργαζόμενοι νοσηλευτές  στην υγειονομική περίθαλψη παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα στρες, μείωση της ευεξίας τους και εξάντληση. Σε πολλά  νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει προγράμματα ψυχικής στήριξης για τους ανθρώπους που εργάζονται ως πρώτη γραμμή άμυνας κατά του Covid 19. Ειδικά στην Αμερική εφαρμόζονται πρωτόκολλα εμπνευσμένα από τις στρατηγικές μείωσης τους στρες σε περιβάλλοντα μάχης(Combat Operational Stress Control).

Η επιστήμη της ψυχικής υγείας φαίνεται να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Νοσηλευτικού σώματος. Αρκεί όμως μια ιατροκεντρική προσέγγιση του προβλήματος; Όχι φυσικά. Λείπουν προσεγγίσεις κοινωνιολογικές για την γενικότερη αποκατάσταση του υποβαθμισμένου ρόλου των Νοσηλευτών αλλά και προσεγγίσεις οικονομοτεχνικές για τον Νοσηλευτικό κλάδο.

Σήμερα λοιπόν 12 Μάιου, θα πρέπει να σκεφτούμε ατομικά και συλλογικά σαν Πολιτεία τι άλλο έχουμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αφοσίωσή τους, πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να σκύψουμε στα πρακτικά τους προβλήματα και να τα ικανοποιήσουμε.

Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ τιμά τους συναδέλφους υγειονομικούς που έχασαν τη μάχη με το COVID–19 και εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες που τιμούν τον κλάδο του Στρατιωτικού Υγειονομικού Συστήματος και στους συναδέλφους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πολεμούν μαζί σαν μια γροθιά τον αόρατο εχθρό COVID 19.

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Αικατερίνη Κιουρτσίδου

Γραμματέας

Σήσιου Μαρία

Τομεάρχης

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...