logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των πυροσβεστικών «Δευκαλίων» του 304 ΠΕΒ

Επιστολή στον υπουργό Εθνικής Αμυνας έστειλε ο Χρ. Μπουκώρος για το ενδεχόμενο παραγωγής και άλλων υβριδικών οχημάτων

 

Τα άριστα αποτελέσματα των νέων υβριδικών οχημάτων πυρόσβεσης με την κωδική ονομασία «Δευκαλίων» στην αντιμετώπιση των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών στα μέτωπα της Αττικής, αποτέλεσαν την αφορμή επιστολής του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο βουλευτής προτείνει να μελετηθεί το ενδεχόμενο παραγωγής παρόμοιων οχημάτων από το 304 ΠΕΒ, από το οποίο άλλωστε μετασκευάστηκαν τα υβριδικά μέσα πυρόσβεσης.

Όπως τονίζει, οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας ανέδειξαν αδήριτη την ανάγκη χρήσης νέων και αποτελεσματικών μέσων πυρόσβεσης.

«Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη γενναία συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα πύρινα  μέτωπα, που για μια ακόμα φορά μας έκαναν περήφανους και ανέδειξαν και το άλλο πρόσωπο των Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων, το κοινωνικό και ανθρωπιστικό», αναφέρει ο Χρήστος Μπουκώρος στην επιστολή του και συνεχίζει:

«Είμαι βέβαιος κύριε Υπουργέ ότι έχετε πληροφορηθεί ήδη, την εμφάνιση και την αποτελεσματική συμμετοχή στα πύρινα μέτωπα της Αττικής των τριών νέων υβριδικών οχημάτων πυρόσβεσης με την κωδική ονομασία «Δευκαλίων», τα οποία μετασκευάστηκαν στο προκεχωρημένο εργοστάσιο βάσεως 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο. Πρόκειται για μία μονάδα με αξιολογότατο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Τα συγκεκριμένα οχήματα, στα μέτωπα της πυρκαγιάς της Αττικής όπου δοκιμάστηκαν, άφησαν άριστες εντυπώσεις και η αποτελεσματικότητά τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύω ακράδαντα ότι αξίζει να μελετηθεί το ενδεχόμενο μετασκευής και άλλων τέτοιων οχημάτων, εφόσον όπως λένε οι τεχνικοί του εργοστασίου υπάρχουν αρκετά παροπλισμένα άρματα τύπου Leopard 1 GR, τα οποία σύμφωνα με τους αξιωματικούς της μονάδας δεν έχουν καμία υπηρεσιακή χρήση.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου οχήματος είναι ο μεγάλος όγκος νερού που διαθέτει (12,5 τόνοι), η μεγάλη εμβέλεια εκτόξευσης (πάνω από 60 μέτρα) και η δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατα σημεία, όπως η γεωμορφολογία της χώρας επιβάλει. Όπως μας πληροφορούν τα στελέχη του 304 ΠΕΒ το κόστος μετασκευής δεν ξεπερνά τις 70.000€, ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσουν μπορεί να φτάσει και τα 65 χιλιόμετρα την ώρα. Το μόνο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διαθεσιμότητα αρματοφορέων (φορτηγά μεταφοράς των συγκεκριμένων οχημάτων όταν το πεδίο επιχειρήσεων είναι σε πολύ μακρινές αποστάσεις).

Δε θέλω να μακρηγορήσω, καθώς υπάρχει και πλήθος άλλων επιχειρημάτων, όμως είμαι βέβαιος κύριε Υπουργέ, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, ότι θα μελετήσετε το ενδεχόμενο παραγωγής τέτοιων οχημάτων και θα δώσετε τη δυνατότητα σε μία μονάδα όπως η 304 ΠΕΒ να αποδείξει ότι πρωτοπορεί, όχι μόνο στην υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεικνύει καθημερινά με την μεγάλη παραγωγικότητα  και τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, αλλά και ευρύτερα για τις γενικότερες ανάγκες της χώρας. Επισημαίνω απλά ότι η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) υποστηρίζει με θέρμη ένα τέτοιο πρόγραμμα».

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...