logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αγαπητές/οί συναδέλφισες/οι,

στα πλαίσια ερώτησης που είχε κατατεθεί στην ΒτΕ από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Καταβολή Επιδόματος EUROCONTROL –ΚΕΔΣ στα στελέχη που υπηρετούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια», σας ενημερώνουμε για τις απαντήσεις που δόθηκαν από τα ερωτώμενα Υπουργεία.

Τονίζουμε το ''αλαλούμ'' που προκύπτει από τις εν λόγω απαντήσεις μιας και το ΥΠΕΘΑ ξεκάθαρα δηλώνει ότι <<...έχει προωθήσει σχέδιο τροπολογίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το αίτημα της χορήγησης αποζημίωσης EUROCONTROL στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρέχει υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών.>>, ενώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δηλώνει, επίσης ξεκάθαρα, ότι το <<....θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας>>. Στην 3η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι οι στρατιωτικοί ανήκουν σε άλλο ειδικό μισθολογικό καθεστώς και δεν δικαιούνται το επίδομα μιας και δεν παραβιάζεται η αρχή της ισότητας....

Τελικά τι ισχύει;;; Ποιος είναι αρμόδιος και πως θα λυθεί η αδικία;;; Ποια η άποψη της ΥΠΑ;;;;

Στο 2ο ερώτημα για το επίδομα ΚΕΔΣ τα Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών μας ενημερώνουν ότι δεν προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία η ένταξη του προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες αλλά μόνο όσοι υπηρετούν στην ΓΔΟΣΥ.

Τα εκατομμύρια €, έσοδα, από την υλοποίηση του πλαισίου συνεργασίας και την υποστήριξη των πολιτικών πτήσεων γίνεται από τα γραφεία της ΓΔΟΣΥ ή από το προσωπικό στις Μονάδες της Π.Α.;;;;;

Η ΠΟΜΕΝΣ θα αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες ώστε τα συγκεκριμένα επιδόματα να αποδίδονται και στους συναδέλφους μας που τα δικαιούνται, ώστε κανένα στέλεχος να μην νιώθει αδικία και απογοήτευση.

Συγκεκριμένα καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και των Συναρμόδιων Υπουργείων να ενσκήψουν σε όλες τις χρόνιες οικονομικές αδικίες που βιώνουν οι στρατιωτικοί, να ενδιαφερθούν όπως πράττουν οι στρατιωτικοί σε κάθε κρίση που βιώνει η Χώρα και επιτέλους να δοθούν λύσεις!!!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2204-eurocontrol.

https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2265-koinobouleutike-parembase-14-bouleuton-syriza-gia-ten-katabole-epidomaton-eurocontrol-keds.

https://pomens.gr/enimerosi/drastiriotites/2199-i-pomens-stin-vouli-ton-ellinon-gia-to-sxedio-nomou-tou-yp-oikonomikon-epivevaiosi-theseon-mas-apo-ton-yfypourgo-oikonomikon-24-07-2023.

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...