Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ ζητά την άμεση απόσυρση της φωτογραφικής ρύθμισης  που περιέχεται στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, καθώς αυτό συνιστά παρέμβαση στη συνδικαλιστική ελευθερία των εν ενεργεία στρατιωτικών. Η διάταξη δεν είναι μόνο προβληματική από πλευράς συνταγματικότητας, αλλά είναι προκλητική από πλευράς δικαίου.

 

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ :  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

             Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα

             κ. Γ. Ανεμογιάννη Πρόεδρο ΚΕΝΕ Βουλή των Ελλήνων  

             Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

                          

ΚΟΙΝ :   Στρατιωτικοί συντάκτες

             

ΘΕΜΑ: Απόσυρση άρθρου 27 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

              Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ.κ. Πρόεδρε ΚΕΝΕ,

  1. Η επιχειρούμενη δια της προτεινόμενης τροποποίησης του άρθρου 30Γ του Ν. 1264/1982 παρέμβαση στη συνδικαλιστική ελευθερία των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν είναι μόνο προβληματική από πλευράς συνταγματικότητας και προκλητική από πλευράς δικαιοκρατικής, κυρίως και πρωτίστως είναι υποκριτική ως υποκρύπτουσα σαφέστατα φωτογραφική ρύθμιση υπέρ υμετέρων.
  1. Επειδή η μνήμη του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι προφανώς επιλεκτική και  ασθενής, να του υπενθυμίσουμε πως η έννοια της φωτογραφικής διάταξης νόμου προσήκει σε κάθε θεσμοθετούμενη ρύθμιση κατατείνουσα στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένου προσώπου ή ομάδας προσώπων, με θέσπιση και προσδιορισμό / πρόβλεψη «προδιαγραφών» και συνθηκών υπό τέτοιο τρόπο ώστε αυτές να δύνανται να πληρωθούν μόνο από τους εν τέλει «ωφελούμενους» υπέρ των οποίων  θεσπίζονται, ακόμα και εάν αυτοί δεν κατονομάζονται προσωπικά. Κάτι το οποίο είναι προφανές ότι ισχύει εν προκειμένω όσον αφορά στην ως άνω τροποποίηση, η οποία είναι καταφανώς ασύμβατη με την γενικότερη φιλοσοφία του νομοθέτη επί του συγκεκριμένου θέματος και σίγουρα δεν δικαιολογείται από αποχρώντες λόγους δημοσίου συμφέροντος, ώστε να μην αντικατοπτρίζει εν τοις πράγμασι πολιτική θέση αλλά αποκλειστικά ωφελιμιστική διάθεση.
  1. Εν προκειμένω, στην οφθαλμοφανή απέλπιδα προσπάθεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να «προσδώσει ένδυμα νομιμότητας» στην τέως ΠΟΕΣ δεν διστάζει να καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, υπερβαίνοντας κάθε όριο, ακόμα και αυτής της καλώς ή κακώς νοούμενης αξιοπρέπειας. Το να επιδίδεται σε φωτογραφικές ρυθμίσεις για την εκ των υστέρων κάλυψη των νομικών παραλείψεων και πλημμελειών του άνω σωματείου με προφανή σκοπό την ανατροπή της νομίμως λειτουργούσας συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ίσως συνιστά μία συνήθη «πρακτική» του κ. Υπουργού για την επίλυση τέτοιων «δυστοκιών», ωστόσο δεν την καθιστά συνάδουσα προς την καλή πίστη ή τις τυχόν υποτιθέμενες νομιμοφανείς προθέσεις του και απλώς καταδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού του κ. Υπουργού στους θεσμούς και στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

                            

  1. Έδει συνεπώς όπως στηλιτευτεί με την απόσυρσή της από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή κάθε άλλο τυχόν νομοσχέδιο στο οποίο παρατύπως ενδεχομένως συμπεριληφθεί, άλλως με την καταψήφιση της κατά την οικεία διαδικασία.

                                                                  Μετά τιμής

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider
Slider

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Slider
Slider

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Slider
Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Slider
Joomla Extensions