Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

              1. Με το (ζ) σχετικό  σας επισημάναμε την δυσχέρεια που ανέκυψε για μεγάλη μερίδα στελεχών κατηγορίας Ε.Μ.Θ. εξαιτίας των οδηγιών που παρείχε με έγγραφό του το ΓΕΣ προς τις υφιστάμενες Διοικήσεις, ως (στ) σχετικό, σύμφωνα με το οποίο ορίζονταν ιδιαίτερα αυστηροί όροι και προϋποθέσεις -κατ’ εφαρμογή της νέας νομοθεσίας (ε) σχετικό-, προκειμένου τα στελέχη του θέματος να προαχθούν στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. 

              2. Το ΓΕΣ, αφού έλαβε υπόψη του τα σχετικά (α), (β), (γ), (δ) & (ε), ορθά έκρινε ότι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, θα πρέπει να εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις για τους Ανθυπασπιστές από παραγωγική σχολή ΑΣΣΥ, προκείμενου να προαγάγει τα στελέχη κατηγορίας Ε.Μ.Θ, καθώς έτσι ορίζει ο νεοψηφισθείς (δ) σχετικός νόμος: «κατά τα οριζόμενα για τους αντίστοιχους υπαξιωματικούς από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), …». Σωστά δε, δεν εφάρμοσε το άρθρο 11§5 του (ε) σχετικού: «5. Οι αξιωματικοί που προέρχονται από εθελοντές μακράς θητείας εξαιρούνται από την υποχρέωση χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας.», καθώς αυτό το άρθρο απευθύνεται σε στελέχη που ήδη είναι Αξιωματικοί και θα έχει εφαρμογή στον εφεξής χρόνο, για όσους ειδικότερα Ε.Μ.Θ. προαχθούν και ενταχθούν στο Σώμα των Αξιωματικών.

             3. Με το (ζ) σχετικό καλέσαμε το ΥΠΕΘΑ, σε αναζήτηση από κοινού λύσης, η οποία να έχει μόνιμα και ευεργετικά αποτελέσματα ως προς τους ελάχιστους όρους προαγωγής των Ε.Μ.Θ. στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, με βάση και την σχετική δηλωμένη βούληση του Κοινού Νομοθέτη επί του θέματος.

              4. Όμως, ξενίζει η σχετική αβλεψία του Νομοθέτη, καθώς δεν χωρεί ερμηνεία στον Νόμο αφού είναι σαφής και ορισμένος. Με βάση το γράμμα του νόμου, το ΓΕΣ έχει δίκιο! Σε αντίθετη πλεύση, ο κος ΑΝΥΕΘΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, ως έμμεση απάντηση στο (στ) σχετικό έγγραφό μας, εξέδωσε «οδηγίες» επί του θέματος, σύμφωνα με τις οποίες προβαίνει σε πρωτοφανή «ερμηνεία» του νόμου, και συγκεκριμένα του άρθρου11§5 του (ε) σχετικού, σύμφωνα με την οποία δέχεται την εφαρμογή της ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Ε.Μ.Θ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ Ε.Μ.Θ. Καλεί δε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΓΕΣ να εφαρμόσουν όχι το γράμμα του νόμου ως οφείλουν, αλλά τις ΟΔΗΓΙΕΣ / ΔΙΑΤΑΓΕΣ του! Και εν μέρει αυτή η κίνηση είναι ευεργετική, δεν παύει όμως να αποτελεί αυθαιρεσία και παρακίνηση στους εφαρμοστές του νόμου να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους. Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση ότι η εν λόγω δέσμη οδηγιών προφανώς και ελέγχθηκε  από αρμόδια πρόσωπα Νομικών Συμβούλων, παρόλα αυτά είδε το φως της δημοσιότητας!

              5. Κύριοι Υπουργοί, σε  ένα Κράτος Δικαίου, όλα τα όργανα του Κράτους υπάγονται στον νόμο. Ακόμα και αυτά που συμμετέχουν στην παραγωγή της νομοθετικής ύλης έχουν πρωτίστως υποχρέωση να την σέβονται και να την εφαρμόζουν. Σας καλέσαμε σε αγαστή συνεργασία ώστε να ρυθμιστεί το θέμα της προαγωγής των Ε.Μ.Θ. νομοθετικά, καθώς, αυτό είναι υποχρέωσή μας ως Ομοσπονδία που αντιπροσωπεύει την εν λόγω κατηγορία εν ενεργεία στελεχών, με στόχευση την αντιμετώπιση της ανωμαλίας που προέκυψε, ίσως από «αβλεψία» του Νομοθέτη. Όμως, αντί αυτής της ορθολογικής διαδικασίας, και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, επιλέξατε μια διαδικασία υλοποίησης των οδηγιών σας η οποία, αφενός δεν μας τιμά ως κράτος δικαίου, αφετέρου υποχρεώνει στελέχη να συμμορφωθούν στις παράνομες οδηγίες / διαταγές σας, ωσάν να μην έχουν άλλη επιλογή από το να υπακούσουν! Διαδικασία η οποία φυσικά και δεν δεσμεύει επ’ ουδενί στο μέλλον κανέναν εφαρμοστή του νόμου, καθώς περιέχει αντίθετη στον νόμο οδηγία!

              6. Παρακαλούμε όπως τηρηθεί η συνήθης νομοθετική διαδικασία για το υφιστάμενο πρόβλημα, το οποίο, αναζητά μόνιμη λύση και όχι «μερεμέτια»! Παραμένουμε πάντα στην διάθεση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας προκειμένου για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε.

 Μετά τιμής

    Για την Εκτελεστική Γραμματεία

     

                               Ο Πρόεδρος

      Ο Γενικός Γραμματέας

   

                          Δημήτριος Ρώτας

                              Επγός (ΥΔΚ)

       Γεώργιος Θεοδώρου

              Λγος (ΠΖ)

 

Loading...

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider
Slider

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Slider
Slider

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Slider
Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Slider
Joomla Extensions