logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Παιδικές Κατασκηνώσεις (Παραθερισμός Τέκνων Στελεχών Ε.Δ.)

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), έχει γίνει αποδέκτρια παραπόνων, κυρίως στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θίγουν το θέμα των παιδικών κατασκηνώσεων και της διαφορετικής αντιμετώπισής τους σε σχέση με τους συναδέλφους μας του Πολεμικού Ναυτικού. 
  1. Συγκεκριμένα:

       α.  Ο Στρατός Ξηράς διαθέτει δύο Θερινούς Παιδικούς Σταθμούς (Θ.Π.Σ.), στα Κ.Α.Α.Υ. Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής και στις Κεχριές Κορίνθου, οι οποίοι σύμφωνα με το (γ) σχετικό, θα λειτουργήσουν κατά το τρέχον έτος ως Παιδικές Κατασκηνώσεις. Στους παραπάνω χώρους θα εξυπηρετούνται (κατά ένα ποσοστό) τα τέκνα των Στρατιωτικών και Πολιτικών Υπαλλήλων του  Στρατού Ξηράς. Στο σημείο αυτό και έχοντας στη μνήμη μας τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής και αλλού, εφιστούμε την προσοχή όλων έτσι ώστε να υπάρχει διαρκής έλεγχος από την πλευρά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας  για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας για τις παιδικές κατασκηνώσεις (α΄σχετική Υ.Α.) Επιπρόσθετα ζητούμε την εξέταση δυνατότητας απόσπασης του πλέον κατάλληλου  μόνιμου και έφεδρου προσωπικού (απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών, γυμναστές, κοινωνιολόγοι, παιδίατροι, νοσοκόμοι, μάγειρες, κλπ)'' στις προαναφερόμενες κατασκηνώσεις.

       β.  Το Πολεμικό Ναυτικό (ΜΤΝ/ΕΛΠΝ), χορηγεί σύμφωνα με τη (β) σχετική, οικονομική ενίσχυση στα στελέχη του, των οποίων τα τέκνα γίνονται αποδεκτά σε παιδικές κατασκηνώσεις, έως και 23,00 € ανά ημέρα για κάθε παιδί και για χρονική διάρκεια μέχρι 22 ημέρες.

       γ.  Η Πολεμική Αεροπορία αυτή την περίοδο, δυστυχώς δεν χορηγεί κανένα ποσό. Σε παλαιότερο χρόνο και πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, χορηγούσε οικονομική ενίσχυση, στα στελέχη των οποίων τα τέκνα γινόταν αποδεκτά σε παιδικές κατασκηνώσεις, με την προϋπόθεση ότι το στέλεχος την ίδια καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα έκανε χρήση παραθερισμού σε κάποιο ΚΕΔΑ. Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση ανεξαρτήτως προϋποθέσεων έπαψε να χορηγείται στις αρχές της δεκαετίας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με αφορμή σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ) και λαμβάνοντας δε υπόψη τα παραπάνω, αδυνατεί να κατανοήσει για ακόμη μία φορά, το παράδοξο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει με τρεις διαφορετικούς τρόπους τα στελέχη του. Με δεδομένο δε ότι στην πλειοψηφία των Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα υπάρχει πρόβλεψη κοινωνικής πολιτικής (οικονομική κάλυψη) στο θέμα αυτό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα παρέμβασης σας ώστε :

       α.  Σε πρώτο χρόνο,

          (1)  Να επιτευχθεί η οικονομική ενίσχυση των στελεχών της Π.Α. που τα τέκνα τους θα γίνουν αποδεκτά κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σε κάποια κατασκήνωση και οι ίδιοι τους δεν θα κάνουν χρήση παραθερισμού σε κάποιο ΚΕΔΑ. Επικουρικά, εάν η Π.Α. δεν επιθυμεί να προβεί στην απευθείας οικονομική ενίσχυση των στελεχών της, δύναται να συνάψει συμβάσεις – συμφωνίες με επιχειρήσεις κατασκηνώσεων ανά την χώρα για την εξυπηρέτηση των τέκνων των τους.

          (2)  Να διασφαλιστεί η ύπαρξη της απαιτούμενης εκ του νόμου άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων του Στρατού Ξηράς από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την εξασφάλιση της καταλληλότητας του προσωπικού και των εγκαταστάσεων για την φιλοξενία των παιδιών.

       β.  Σε δεύτερο χρόνο, να επιτευχθεί μια κοινή πολιτική εκ του ΥΠΕΘΑ στο εν λόγω θέμα, με την χρησιμοποίηση  των προϋπαρχόντων εγκαταστάσεων από το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. και όπου αυτές δεν επαρκούν, με την σύναψη συμβάσεων – συμφωνιών με επιχειρήσεις κατασκηνώσεων ανά την χώρα, για την εξυπηρέτηση όλων των τέκνων των στελεχών του Υπουργείου.

  1.  Εισηγητής: Τομεάρχης Οικονομικών- Νομικών θεμάτων Τχης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, τηλ. 6973003633
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2019/maios/23_05_2019/paidikes_kataskhnoseis.pdf{/aridoc}

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...