logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, , Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί.

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ολιγωρία που έχει επιδειχθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ως προς την αποκατάσταση της μισθολογικής προαγωγής που δικαιούνται οι συνάδελφοι μας Αξιωματικοί που προέρχονται από τον θεσμό των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) καθώς και την μισθολογική αποκατάσταση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως. Επιπρόσθετα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την πλήρη αντίθεση μας για διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία προς διαβούλευση, με το οποίο επιχειρείται κατ΄ ουσία η μη υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για την επίλυση του θέματος και ο εμπαιγμός ενός ολόκληρου θεσμού με χιλιάδες εν ενεργεία στελέχη.

2. Πιο συγκεκριμένα με το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου γεννώνται πλήθος ερωτημάτων, για την αντιμετώπιση των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας καθόσον:

      α. Διαπιστώνεται με έκπληξη και δυσφορία ο περαιτέρω αποκλεισμός τους από τις προβλέψεις του Νόμου 4472/17, όπου όλες οι κατηγορίες Αξιωματικών που δεν προέρχονται από τον θεσμό των ΑΣΣΥ, αποζημιώνονται στη Β΄ Κατηγορία, αλλά τους Αξιωματικούς των ΕΜΘ, συνεχίζει να τους κατατάσσει στη Γ΄ Κατηγορία, αναγάγοντας τις μισθολογικές κατηγορίες σε πεδίο διαχωρισμού. (Εικόνες 1-2)

 

Εικόνα 1

 

Εικόνα 2

 

                β. Διαπιστώνεται ότι ήδη υπάρχοντα κλιμάκια της Γ΄ Κατηγορίας και συγκεκριμένα τα κλιμάκια Γ1, Γ2 και Γ3, που αφορούν στον Βαθμό του Ανθυπασπιστή, κάποιοι προσπαθούν να τα βαφτίσουν ως μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον βαθμό του Υπολοχαγού! (Εικόνες 3-4)

Εικόνα 3

 

Εικόνα 4

3. Στους παρακάτω πίνακες μπορούμε να διαπιστώσουμε πλήρως τον εμπαιγμό ο οποίος επιχειρείται με την «βάφτιση» των ήδη υπαρχόντων κλιμακίων της Γ΄ Κατηγορίας ως δήθεν μισθολογική αποκατάσταση, καθόσον επιχειρείται με αλχημείες η απομείωση και το ψαλίδισμα της δικαιούμενης μισθολογικής τους προαγωγής ως ισότιμοι Αξιωματικοί έναντι άλλων Αξιωματικών μη παραγωγικών Σχολών. Συγκεκριμένα βλέπουμε, τις συνολικές αυξήσεις με την είσοδο των Αξιωματικών στην Β’ κατηγορία από το 30ο έτος έως το 35ο έτος και τα ποσά που προκύπτουν σε σχέση με την προτεινόμενη διάταξη του Σχεδίου Νόμου καθώς και την υπάρχουσα κατάσταση όπου αποζημιώνονται ως Υπαξιωματικοί.

Συμμερίζονται ή διαψεύδουν οι κ.κ. Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, το σχέδιο τροπολογίας και αν το συμμερίζονται, τι επιδιώκουν να επιτύχουν με την ψήφισή του;

4. Κατόπιν όλων των ανωτέρω ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

                α.  Είναι σε γνώση των κ.κ. Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ότι από το 2017 με το Νόμο 4472/17, όλες οι κατηγορίες Αξιωματικών που δεν προέρχονται από τον θεσμό των ΑΣΣΥ, αποζημιώνονται στη Β’ Κατηγορία, πλην των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας, χωρίς να υπάρχει σχετική διάταξη νόμου;

                β.  Είναι σε γνώση των κ.κ. Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ότι με την προτεινόμενη τροπολογία, με την «βάφτιση» των κλιμακίων της Γ΄ Κατηγορίας ως μισθολογική αποκατάσταση, ακυρώνουμε κατ΄ ουσίαν την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, αδικώντας χιλιάδες συνάδελφους μας διότι η εν λόγω προτεινόμενη διάταξη νόμου φέρει τον διαχωρισμό και την άνιση μεταχείριση ανάμεσα σε Αξιωματικούς εξ Εθελοντών;

                γ.  Τι έχει αλλάξει από το 2020 όταν ο κ. ΥΕΘΑ απέστειλε σχέδιο τροπολογίας, στο Υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας στη Β’ Κατηγορία; (Εικόνα 5)

Εικόνα 5

 

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, , Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, , Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

5. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ επανειλημμένα με αιτήματα της προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ζητούσε την άρση των υφιστάμενων αδικιών και την υπαγωγή των Αξιωματικών Εθελοντών Μακράς Θητείας στην Β΄ Κατηγορία του μισθολογίου, καθόσον η σημερινή κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο τη μισθοδοσία των συναδέλφων, αλλά και τις συνδεόμενες με αυτήν συνταξιοδοτικές παροχές, εφάπαξ και μερίσματα.

6. Στο πλαίσιο αυτό και οφείλοντας όλοι μας να αναγνωρίζουμε την διάθεση του κ. Πρωθυπουργού για επίλυση της εν λόγω αδικίας, σας καλούμε να ενστερνιστείτε τις αγωνίες και την δυσχερή οικονομική θέση Ελλήνων Αξιωματικών οι οποίοι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην προάσπιση της ακεραιότητας της Πατρίδας μας, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η εξόφθαλμη αυτή αδικία, με την είσοδο στη Β’ Κατηγορία των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας.

7. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Ανθλγός (ΕΜ) Σπαράγγης Ιωάννης, τηλ. 6906040436

8. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377

Μετά τιμής

Για τo Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας