logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αναδεικνύει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (ΕΣΠΕΕΛΗΜ), ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του στρατιωτικού επαγγέλματος και αφορά την δημιουργία νέων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της Νήσου Λήμνου σε κοινωνικές υπηρεσίες, και ειδικότερα, στην κατασκευή και εξοπλισμό ενός νέου, σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού.

2.   Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο ακριτικό νησί της Λήμνου κατοικούν περί τους 17.000 κατοίκους, ντόπιοι και μη, ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και στο νησί υφίσταται μόνο ένας ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός στην πρωτεύουσα του νησιού την Μύρινα ο οποίος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή.

Η μεγάλη έκταση του νησιού με την συνεπακόλουθη δυσκολία στην προσέγγιση από τους κατοίκους των χωριών της πρωτεύουσας του νησιού σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά μέσω των αυξήσεων των τιμών σε καύσιμα, ρεύμα και τρόφιμα το τελευταίο διάστημα, καθιστούν απαγορευτική την εγγραφή των παιδιών στον προαναφερόμενο σταθμό.

3.   Η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού στο νησί που αποτελεί ένα όραμα των συναδέλφων μας και αφορά εν γένει όλη την τοπική κοινωνία της Λήμνου, θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ανάγκη για την προστασία και φροντίδα των παιδιών καθόσον:

      α.    Οι βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί είναι χώροι αγωγής και έχουν σκοπό την παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής στα μικρά παιδιά της χώρας μας. Η παιδαγωγική φιλοσοφία στηρίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις  που υπαγορεύονται από τις επιστήμες της αγωγής.

     β.     Η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής θα παρέχει στα παιδιά όλο το απαραίτητο παιδαγωγικό πλαίσιο, μέσα στο οποία θα έχουν την δυνατότητα από πολύ μικρή ηλικία να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητες τους, την νοητική και σωματική τους υπόσταση.

    γ.      Η παιδοκεντρική προσέγγιση που παρέχεται σε αυτές τις δομές αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παιδαγωγών οι οποίοι έχουν την δυνατότητα αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας να εμφυσήσουν στα παιδία τον αέρα των δημοκρατικών αξιών, τον σεβασμό στις αξίες και στις αρχές της κοινωνίας των αξιών

    δ.  Η χρήση νέων τεχνολογιών, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξοικείωση των παιδιών με την χρήση όλων των εργαλείων που παρέχει η τεχνολογική ανάπτυξη και το ψηφιακό περιβάλλον.

    ε.  Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών και η αμφίπλευρη επικοινωνία, θα αποτελέσουν εφαλτήριο στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη και ως εκ τούτου θα περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα εμφάνισης παιδικών ψυχικών παθήσεων, οι οποίες ανθίζουν στις μέρες μας και αποτελούν απόρροια της αναντιστοιχίας της κοινωνικής και παιδαγωγικής κατάρτισης.

4.   Αποτέλεσμα της δημιουργίας μια τέτοιας παιδαγωγικής δομής, θα είναι η ομαλή μετάβαση των παιδιών, από την προσχολική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς τα παιδιά θα έχουν αναπτύξει όλα τα απαραίτητα ερεθίσματα που θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν με αξιώσεις στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

     Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, μεταφέροντας σας μέσω της παράθεσης των παραπάνω επιχειρημάτων και προβληματισμών μας την υπάρχουσα κατάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι συμμερίζεστε τις αγωνίες μας και για αυτό σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα με όλες σας τις δυνάμεις και να πρωτοστατήσετε μέσω της ανάληψης των απαραίτητων πρωτοβουλιών στην δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου δημόσιου βρεφονηπιακού σταθμού στην Λήμνο. Ευελπιστούμε οι αγωνίες μας να εισακουστούν άμεσα και να εγκαινιάσουμε γρήγορα όλοι μαζί αυτήν την νέα δομή.

6.   Εισηγητής θέματος, Αναπληρωτής  Γενικός  Γραμματέας ΕΣΠΕΕΛΗΜ:  Ανθστής (ΥΠ-Π) Μπαρούδης Πέτρος, τηλέφ. 6946193025.

7.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...