logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, σας μεταφέρει κατόπιν της (β) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Τ.Α.), το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας των Στελεχών που υπηρετούν στην περιοχή της Πρωτεύουσας, για το γεγονός ότι εδώ και έξι (6) μήνες δεν μπορούν να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Ληπτών Υγείας (ΗΚΕΛΥ) στο Οδοντιατρείο Φρουράς Αθηνών (Ο.Φ.Α.), για προγραμματισμένες οδοντιατρικές εργασίες.

2.  Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία στελεχών με την Γραμματεία του Ο.Φ.Α., προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων, τους επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες για προγραμματισμένα ραντεβού, καθόσον μεγάλος αριθμός από το σύνολο των εκεί υπηρετούντων οδοντιάτρων, έχουν διατεθεί σε εμβολιαστικά κέντρα και κατά συνέπεια μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο επείγοντα περιστατικά.

3.  Παράλληλα δε, πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά όπου συνάδελφοι μας που απευθύνθηκαν, για συγκεκριμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες (προσθετική επέμβαση - θήκες), σε συμβεβλημένα οδοντιατρεία στην περιοχή  Αθηνών, τους αρνήθηκαν την παροχή των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων  με την αιτιολόγηση ότι «ο Στρατός δεν τους πληρώνει επαρκώς». Διευκρινίζεται ότι η Ομοσπονδία μας διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία συμβεβλημένων οδοντιατρείων που αρνήθηκαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε στρατιωτικούς, τα οποία δύναται να καταθέσει εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

4.  Από τα ανωτέρω προκύπτει αβίαστα η ανάγκη, το Ο.Φ.Α. και η Διοικητικά προϊστάμενη του αρχή, να δώσουν εξηγήσεις στους ασφαλισμένους στρατιωτικούς για τα κάτωθι: 

α. Γιατί το Ο.Φ.Α. έχει διαθέσει στα εμβολιαστικά κέντρα, αριθμό οδοντιάτρων σε τέτοιο βαθμό,  που έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή οδοντιατρική κάλυψη στους ασφαλισμένους και την απαξίωση του συγκεκριμένου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.                        

β. Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε ότι οι Έλληνες Στρατιωτικοί θα πρέπει να απαξιωθούν ως προς τις υγειονομικές τους καλύψεις, προκρίνοντας την εκπλήρωση "πάρεργου" προς τρίτους και πως κρίνει τι είναι επείγον και τι όχι, μέσω τηλεφώνου,  για να εκτελέσει οδοντιατρική πράξη.

5.  Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε, των συνεχών ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν νοείται να μένουν υγειονομικά ακάλυπτα, καλούνται να πληρώνουν σε ιδιωτικά οδοντιατρεία υπέρογκα ποσά από το υστέρημα τους για οδοντιατρικές εργασίες, ενώ η Υπηρεσία τους κρατάει λεφτά από την μισθοδοσία τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

6.    Επισημαίνεται ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η εμπλοκή του Υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στη  διενέργεια δωρεάν ελέγχων Rapid test για τον COVID-19 (Κορονoϊό), σε πενήντα (50) και πλέον σταθμών, σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των στελεχών με ένα επιπρόσθετο φόρτο εργασίας καθώς και με ένα ιδιαίτερα ανελαστικό ωράριο.

            Επιπροσθέτως, είχαμε τονίσει ότι η καθημερινή πολύωρη ενασχόληση του Υγειονομικού προσωπικού με την ανωτέρω υποχρέωση, η οποία ομολογουμένως εκφεύγει των αρμοδιοτήτων τους, μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη, αφενός στην ενάσκηση των καθηκόντων τους, αφετέρου στην υλοποίηση της κύριας αποστολής τους, ήτοι την παροχή πρωτοβάθμιας περιθάλψεως στο στρατιωτικό προσωπικό καθόσον:

       α.  Είναι ικανή να θέσει σε άμεσο κίνδυνο συναδέλφους μας που  υπηρετούν ανά την επικράτεια αφού διοχετεύεται πολύτιμο προσωπικό υγειονομικών ειδικοτήτων προς την εκπλήρωση "πάρεργου", όταν οι στρατιωτικές υγειονομικές δομές, «υποφέρουν» από χρόνιες ελλείψεις υγειονομικού  προσωπικού.

       β.  Εκφεύγει σε μεγάλο βαθμό της αποστολής τους, που είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα Στελέχη των Ε.Δ., καθιστώντας τους για άλλη μια φορά, βοηθητικό προσωπικό έτερων Υπουργείων. 

      γ.   Επιβαρύνει υπέρμετρα το στρατιωτικό προσωπικό σε αντικείμενα ξένα με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

7.  Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν αγόγγυστα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες την Πατρίδα, καταβάλλοντας κανονικά τις εισφορές τους προς το Κράτος και αξιώνουν  την ισότιμη  αντιμετώπιση με το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων..

8.  Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, καλούμε την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να ενσκήψουν με προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, επίλυση του. Επιπρόσθετα ζητούμε όπως ελέγχονται επιμελώς και συνεχώς,  οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τα Γενικά Επιτελεία με ιδιώτες Ιατρούς και ιατρικά κέντρα, ως προς την συνέπεια τήρησης των όρων των συμβάσεων αυτών, προκειμένου να μην επιλέγεται μονομερώς από τους παραπάνω ιδιώτες, η ανάληψη αποκλειστικά ΄΄ελκυστικών΄΄ ιατρικών πράξεων που αποφέρουν περισσότερα κέρδη, αλλά να τηρείται το σύνολο των συμφωνηθέντων ιατρικών πράξεων,

Το θέμα άλλωστε της ομαλής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης γενικότερα, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση της «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.» και όλων των Ενώσεων Στρατιωτικών της Χώρας. 

Παρακαλούμε για την συναίσθηση της ευθύνης όλων μας.

9.  Εισηγητής θέματος: Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Τ.Α. Αντισυνταγματάρχης (ΕΜ) Κυριακάκης Γεώργιος

10.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...