logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Την Εφορευτική Επιτροπή των αρχαιρεσιών στην Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Πιερίας.

Το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.

                 Πληροφορούμαστε ότι στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Πιερίας ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά ότι διεξάγονται αρχαιρεσίες αύριο 20.3.2022.

Δεκάδες συνάδελφοί μας έχουν εκδηλώσει εδώ και μήνες το ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στην Ένωση Πιερίας, έχουν υποβάλει αιτήσεις εγγραφής και αιτήσεις υποψηφιότητας. Ωστόσο, πληροφορούμαστε ότι αποκλείονται από τους εκλογικούς καταλόγους και τα ψηφοδέλτια.

Το καταστατικό της Ένωσης Πιερίας είναι ξεκάθαρο:

  • οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται αυτοδικαίως δεκτές μετά την παρέλευση άπρακτων 30 ημερών και οι συνάδελφοι αποκτούν την ιδιότητα του μέλους (άρθρο 5 Καταστατικού). Όσοι λοιπόν έχουν στείλει αιτήσεις εγγραφής, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, χωρίς να λάβουν απάντηση, έχουν καταστεί μέλη της Ένωσης και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
  • Οι αρχαιρεσίες γίνονται την πρώτη Κυριακή μετά την παρέλευση 60 ημερών από τη τακτική Γενική Συνέλευση (άρθρο 13 του Καταστατικού). Εφόσον λοιπόν η τακτική Γ.Σ. έγινε στις 30.1.2022, οι αρχαιρεσίες μπορούν να διεξαχθούν την Κυριακή 3.4.2022.
  • Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι 30 ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες. Εφόσον λοιπόν οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στις 23.2.2022, είναι εμπρόθεσμες σύμφωνα με το καταστατικό.

Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται εμπράκτως για το μέλλον της Ένωσής τους, δεν διαβάζουν τάχα τις ανακοινώσεις και δελτία τύπου στο site της ΠΟΕΣ και δεν είδαν, επί τις αναρτημένες εδώ και – υποτίθεται- ενάμιση μήνα ανακοινώσεις. Δυστυχώς όμως για κάποιους, τα δεδομένα στο διαδίκτυο, όπως και τα γραπτά, μένουν.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πιερίας να σεβαστεί το καταστατικό, το νόμο και τα δικαιώματα των συναδέλφων που αγωνιούν για το μέλλον της Ένωσης.

Καλούμε την Εφορευτική Επιτροπή και τον προεδρεύοντα Δικηγόρο - Δικαστικό Αντιπρόσωπο να ελέγξει την τήρηση του Καταστατικού και του νόμου και να διασφαλίσει την ακώλυτη άσκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Στηρίζουμε το αίτημα των συναδέλφων για αναβολή των εκλογών και διεξαγωγή τους σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης.

Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΠΟΜΕΝΣ θα σταθεί δίπλα σε κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να διεκδικήσει τη δημοκρατική και σύμφωνη με το καταστατικό λειτουργία της Ένωσης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...