logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας  (ΕΣΠΕ.ΕΥΒ), εκφράζει την απογοήτευση της, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), που μετακινήθηκαν από Μονάδες του εσωτερικού της Χώρας, στο Νομό Ευβοίας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά με προσωπικό και μέσα στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

2.  Συγκεκριμένα εκατό (100) και πλέον στελέχη του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στις πληττόμενες περιοχές, διατάχθηκαν να διαμείνουν στο Γυμνάσιο στο χωριό Μαντούδι, σε χώρους που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη μιας υποτυπώδους διαμονής, όπου και κοιμούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα. Επίσης στους ανωτέρω χώρους δεν υπάρχουν ντουζιέρες για την προσωπική υγιεινή των συναδέλφων μας και το προσωπικό είναι αναγκασμένο να κάνει μπάνιο στην αυλή του σχολείου, με το λάστιχο ποτίσματος !!!

3.  Επισημαίνεται ότι ανάλογος χώρος έχει διατεθεί σε Ρουμάνους Πυροσβέστες, για το διάστημα που θα διαμείνουν και θα συμμετέχουν στην κατάσβεση, στις πυρκαγιές της περιοχής και εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ενώ επιχειρούν μακριά από την χώρα τους, είναι πλήρως οργανωμένοι διαθέτοντας σκηνές και κατασκηνωτικό υλικό, ανταποκρινόμενοι με επάρκεια στις συνθήκες διαμονής.

4.  Κατόπιν των ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των συναδέλφων μας οι οποίοι επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες, προτείνει:      

α. Την άμεση στέγαση όλων των συναδέλφων μας με την διάθεση κατάλληλων και ενδεδειγμένων καταλυμάτων εντός στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής, όπου θα τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

β. Εναλλακτικά την μίσθωση όσων ξενοδοχειακών Μονάδων κριθούν απαραίτητες προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες στρατωνισμού των συναδέλφων μας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.  Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας αποτελεί αυτονόητη επιδίωξη του κρατικού μηχανισμού της. Αυτό επιζητούμε να εφαρμοστεί και για τους συναδέλφους μας που εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους για την χώρα μας, ανταποκρινόμενοι σε κάθε κάλεσμα της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να συμπαρασταθούν στους δοκιμαζόμενους πολίτες, μέρος των οποίων αποτελούν και οι ίδιοι. Σας καλούμε να λάβετε τώρα μέτρα πριν μετατραπούν οι δομές φιλοξενίας των Ε.Δ. σε μικροβιολογικές βόμβες που θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων και θα επηρεάσουν το αξιόμαχο της αποστολής που τους ανατίθεται.

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377                       

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...