logo_image_3.png

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. θέτει κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ), το θέμα της υποβάθμισης των επαγγελματικών γνώσεων - δεξιοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας ειδικότητας οδηγού, λόγω άρσης της εξουσιοδότησης οδήγησης ως συνέπεια του μη εναρμονισμού των διατάξεων του (α) σχετικού Π.Δ., όσον αφορά στην κρίση της σωματικής προσωπικότητας του στρατιωτικού προσωπικού, μετά την ψήφιση του (β) σχετικού Νόμου

2.   Συγκεκριμένα όταν κατά την διάρκεια της περιοδικής υγειονομικής εξέτασης στο Οφθαλμολογικό Τμήμα του 251 ΓΝΑ, στέλεχος ειδικότητας οδηγού, διαγιγνώσκεται με μυωπία – οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση, μικρότερη από 5/10 για κάθε οφθαλμό, η υγειονομική κρίση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ειδικότητας του Οδηγού, ειδικότητα για την οποία προσελήφθη από την Πολεμική Αεροπορία, και την αξιοποίηση του στελέχους σε αντικείμενο εργασίας (π.χ. Άμυνα –Φρούρηση), που δεν συνάδει με τις επαγγελματικές του γνώσεις και δεξιότητες, με συνέπεια την επαγγελματική του υποβάθμιση.

3.   Ειδικότερα σας γνωρίζουμε ότι τα όρια που τίθενται με το α/α 512 εδάφιο του Γενικού Πίνακα Νοσημάτων Παθήσεων και Βλαβών, του Άρθρου δεκαπέντε (15) του (α) σχετικού Π.Δ. όσον αφορά στην όραση, είναι πολύ πιο αυστηρά από τα όρια της παραγράφου ένα (1) του Κεφαλαίου «Β» του Παραρτήματος ΙΙΙ της παραγράφου έξι (6) του Άρθρου 74, του μεταγενέστερου (β) σχετικού Νόμου και τα οποία ισχύουν για τους ιδιώτες που κατέχουν ερασιτεχνική (Ομάδα 1) ή επαγγελματική (Ομάδα 2) άδεια οδήγησης.

4.   Επισημαίνεται ότι η υγειονομική κρίση του πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέχει επαγγελματική άδεια οδήγησης ή εξουσιοδότηση οδήγησης από την Υπηρεσία, όσον αφορά στην όραση, γίνεται με τα όρια που θέτει ο (β) σχετικός Νόμος, ενώ το στρατιωτικό προσωπικό με τις ίδιες επιδόσεις στην όραση είτε δεν μπορεί να οδηγεί τα ίδια οχήματα, είτε χάνει την ειδικότητα του Οδηγού, δημιουργώντας, επιπρόσθετα, μια διακριτή μεταχείριση μεταξύ προσωπικού που διαθέτει τις ίδιες επαγγελματικές γνώσεις – δεξιότητες στον ίδιο εργασιακό χώρο.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. θέτει τα ανωτέρω προς ενημέρωση της Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ με σκοπό την τροποποίηση του Γενικού Πίνακα Νοσημάτων Παθήσεων και Βλαβών του Άρθρου δεκαπέντε (15) του (α) σχετικού Π.Δ. όσον αφορά στην όραση και την εναρμόνισή του με τα όρια της παραγράφου ένα (1) του Κεφαλαίου «Β» του Παραρτήματος ΙΙΙ της παραγράφου έξι (6) του Άρθρου 74 του μεταγενέστερου (β) σχετικού Νόμου. Οι στρατιωτικοί ειδικότητας οδηγού δεν θα πρέπει να ξεχωρίζονται από τους πολίτες οδηγούς που εργάζονται στην Πολεμική Αεροπορία την στιγμή που καλούνται να εκτελέσουν το ίδιο εργασιακό αντικείμενο. Η τήρηση αυστηρών κανόνων προκειμένου να επιτευχθεί με ασφάλεια η οδήγηση των οχημάτων και ο χειρισμός των μηχανημάτων στο ίδιο εργασιακό αντικείμενο πρέπει να είναι ενιαία για όλους τους οδηγούς οχημάτων – χειριστές μηχανημάτων και να μην μεταβάλλεται για τα στελέχη της ΠΑ, επειδή τυχαίνει να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

6.   Με τον τρόπο αυτό θα αρθεί η διακριτή μεταχείριση μεταξύ προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που διαθέτει τις ίδιες επαγγελματικές δεξιότητες (άδειες οδήγησης) και υπηρετεί στον ίδιο εργασιακό χώρο, διασφαλίζοντας παράλληλα την αξιοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού ειδικότητας Οδηγού στο αντικείμενο για το οποίο προσελήφθη από την Υπηρεσία.

7.   Εισηγητής θέματος: Γραμματέας Μέριμνας Προσωπικού Ανθσγός (ΕΟΠΛ) Γεώργιος Μπέκας, τηλέφ. 6983514190

8.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377   

Μετά τιμής

                                                                                                       Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 
 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

 

Loading...
   

                                             

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.