logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, εξέφρασε πρόσφατα την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας ηγεσίας στην πρόταση που είχαμε καταθέσει, με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης σε ΗΕΕ, στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, για την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλλαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανταποκρινόμενοι με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της Πατρίδας. 

2.      Ωστόσο παρά την ανωτέρω θετική εξέλιξη, εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο της άνισης κατανομής της ανωτέρω αποζημίωσης, καθόσον δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία και δεν έχει καθοριστεί ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς ενώ παράλληλα δεν συμπεριλήφθηκαν στο δικαιούμενο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, συνάδελφοι μας οι οποίοι στο πλαίσιο της διακλαδικότητας υπηρετούν σε Μονάδες άλλων επιτελείων.                  

3.      Κατόπιν των ανωτέρω, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θεωρώντας αυτονόητη την ίση αντιμετώπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καλούμε:

         α.  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, έτσι ώστε να λάβουν την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

         β.  Τα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Αεροπορίας να συμπεριλάβουν στο δικαιούμενο προσωπικό της χορηγηθείσας αποζημίωσης, τους συναδέλφους μας οι οποίοι στο πλαίσιο της διακλαδικότητας υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ ή σε Μονάδες άλλων επιτελείων.

4.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377. 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...