logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Ε.Ν.Σ.), με τα (β)  "Διαβάστε εδώ"  και (γ)  "Διαβάστε εδώ"  σχετικά έγγραφα της, κατέθεσε τις απόψεις και προτάσεις της αναφορικά με το πρόβλημα των μεταθέσεων συναδέλφων μας στρατιωτικών, οι οποίοι είναι γονείς μαθητών που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου.      

2.  Δυστυχώς όμως, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του 2019, παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) κατ’ εξαίρεση, να αδιαφορεί για τις ανωτέρω καταστάσεις, εκδίδοντας διαταγές μετάθεσης και απορρίπτοντας  τις ενδικοφανείς προσφυγές των συναδέλφων μας, που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας αυτές ως αβάσιμες, αγνοώντας  αδικαιολόγητα την κρισιμότητα του μαθησιακού αυτού σταδίου, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της προσπάθειας συμμετοχής των τέκνων τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οδηγώντας τους  σε απόγνωση.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

3.  Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται λόγω της πανδημίας του COVID-19, ως η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών για τους μαθητές του Λυκείου και τους γονείς τους οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν, τον κόπο, το άγχος και την σωρευμένη πίεση που ασκείται στα τέκνα τους, τόσο από την προσπάθεια που καταβάλλουν για την επίτευξη των στόχων τους, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν ακόμα, ούτε τον χρόνο, αλλά ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συνεχιστεί η φετινή σχολική χρονιά, καθώς επίσης  ούτε και το πότε θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

4.  Ως ελάχιστη κατανόηση των ανωτέρω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας και κατόπιν της (δ) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), αιτούμαστε:

   α. την εξαίρεση από τους πίνακες μεταθετικότητας όλων των συναδέλφων μας  με τέκνα που φοιτούν στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, για το έτος 2020. 

   β. Την υιοθέτηση της νομοθετικής ρύθμισης που προτάθηκε από την ΠΟΜΕΝΣ, με το (γ) σχετικό έγγραφο. Συγκεκριμένα  προτείνουμε  οριστική λύση του θέματος, με την τροποποίηση της περίπτωσης (ε) της παραγράφου 1α(2) του άρθρου 5 του ν.3883/2010, ως εξής:  

  «(ε)  Την ηλικία και τις σπουδές των τέκνων. Συγκεκριμένα, τα στελέχη  τα τέκνα των οποίων φοιτούν σε τάξεις του Λυκείου, παραμένουν υποχρεωτικά και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στον τόπο της υπηρέτησης τους, ακόμη και ως υπεράριθμοι και πέραν των προβλεπομένων θέσεων για τον βαθμό τους βάσει των Π.Ο.Υ, για το χρονικό διάστημα των (3) ετών που διαρκεί η φοίτηση, εκτός αν άλλως το ζητήσουν. Η χρήση του παραπάνω δικαιώματος δεν δύναται να υπερβαίνει αθροιστικά τα (6) έξι έτη. Σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος (κατάργηση ή μεταστάθμευση Μονάδας) τοποθετούνται στην πλησιέστερη Φρουρά του οικείου Κλάδου ή των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων.»

5.  Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ)  Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ.  6983 503377.

                 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...