logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Με μεγάλη Επιτυχία το Οδοιπορικό Ενημέρωσης

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ – Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ στη Νήσο Λέσβο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το οδοιπορικό ενημέρωσης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ που επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό το νησί της Λέσβου το χρονικό διάστημα 12-15 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕ.ΛΕΣ).

Αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός να ενημερωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο νησί, υπεύθυνα και έγκυρα για τις λύσεις που προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. προς την Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και αφετέρου να ακουστούν τα ερωτήματα οι αγωνίες και οι ανησυχίες των στρατιωτικών, για τις εξελίξεις στα θέματα σταδιοδρομίας, εξασφάλισης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δικαστικών διεκδικήσεων, θέματα μέριμνας προσωπικού κλπ.

 

Συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ & ΕΣΠΕΕ.ΛΕΣ  με Εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικής Πολιτικής

Στο ξεκίνημα της επίσκεψής τους στη Μυτιλήνη, η αντιπροσωπεία Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.-Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. επισκέφτηκε την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συζήτησαν με εκπροσώπους της, τις εξελίξεις  για το δικαίωμα χρήσης του ευεργετικού μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ), χωρίς να απαιτείται η ιδιότητα του Μόνιμου κάτοικου όπως σαφώς ορίζει ο Ν.4606/19.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στις τεχνικές δυσκολίες που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή του Νόμου μέχρι και σήμερα για τα στελέχη μη μόνιμους κάτοικους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

 

Συνάντηση με Ανώτατο Διοικητή Φρουράς (ΑΔΦ) Λέσβου.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΠΟΜΕΝΣ με τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Πουλιανίτη Χρήστο, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ιδιαίτερα προβλήματα των στελεχών που υπηρετούν στη Λέσβου, όπως το ζήτημα της στέγασης, της συμμετοχής των Ενόπλων δυνάμεων στα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών HOT SPOT και του  Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία των στρατιωτικών διοικήσεων με την θεσμική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών, ως φορέας ενημέρωσης των προβλημάτων των στελεχών προς την διοίκηση, για την ταχύτερη επίλυση τους.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ  & ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΕ.ΛΕΣ στο TV Μυτιλήνη

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.» κ. Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ.» κ. Σταμάτιος Κατσαμπής, φιλοξενήθηκαν στο Δελτίο Ειδήσεων του TV Μυτιλήνης όπου και συζήτησαν με το δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη, τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες στρατιωτικούς.

 

Εκδήλωση Ημερίδας Ενημέρωσης  στη Λ.Ε.Θ. Μυτιλήνης

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Λ.Ε.Θ. Μυτιλήνης, Ημερίδα ενημέρωσης, συζήτησης και ανοιχτού διαλόγου παρουσία πλήθους στρατιωτικών κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν πάρα πολλά ερωτήματα και δόθηκαν υπεύθυνες απαντήσεις από υπεύθυνους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας. Το ενδιαφέρον των συναδέλφων ήταν αυξημένο καθώς ήταν η πρώτη φορά που στη Λέσβο διοργανώνονταν ανάλογη εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, Δημήτριος Ρώτας Δημήτριος ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ομοσπονδία. Έγινε επίσης ενημέρωση του προσωπικού για τα θέματα που συζητήθηκαν στην επίσημη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας με τον κ. ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των συναδέλφων και πολλά τα ερωτήματα που τέθηκαν για θέματα που αφορούν τη μέριμνα προσωπικού, το 40ωρο, την υγειονομική περίθαλψη, τις εξελίξεις στα θέματα σταδιοδρομίας ΕΜΘ – ΕΠΟΠ, την εξασφάλιση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κλπ., θέματα στα οποία δόθησαν απαντήσεις από τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΑΜ/Θ κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη, τον Αντιπρόεδρο Δημοσίων Σχέσεων κ. Νικόλαο Ασφή, τον Ταμία της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και της ΠΟΜΕΝ.Σ κ. Χρήστο Μασάνη και τις Τομεάρχισσες Ισότητας Φύλων Προσωπικού της ΠΟΜΕΝΣ  Αγγελική Κακαρίκου και Κατερίνα Κιουρτσίδου.

Η εκδήλωση η οποία είχε 3 ώρη διάρκεια, έκλεισε αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό και δόθηκε η υπόσχεση από την Ομοσπονδία και την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο νησί  ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. με μέλη της Ομοσπονδίας και της Ε.Σ.ΠΕ.Ε,ΛΕΣ. συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη όπου και έγινε συζήτηση για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως τα νεοεισερχόμενα στην προσπάθειά τους για εξεύρεση κατοικίας λόγω έλλειψης των διαθέσιμων κατοικιών κυρίως από την κορύφωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος αλλά και του φαινομένου AirBNB.

 

 

Επίσης συζητήθηκε και η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.   Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ζήτησαν τη στήριξη και έλαβαν την διαβεβαίωση από τον  Δήμαρχο Μυτιλήνης ότι θα συμβάλει και ο ίδιος προσωπικά στην προώθηση του αιτήματος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για πλήρη απεμπλοκή του Στρατιωτικού προσωπικού από τα HOT SPOT – ΚΥΤ της χώρας (εν προκειμένω της Μόριας), έτσι ώστε τα στελέχη να αφοσιωθούν  στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, Δημήτριος Ρώτας  εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί συνοδευόμενος από μέλη της Ομοσπονδίας και της «Ε.Σ.ΠΕ.Ε,ΛΕΣ.»  οδικώς προς το HOT-SPOT της Μόριας έτσι ώστε να δει προσωπικά την κατάσταση που επικρατεί και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εκτελούν άοπλη υπηρεσία οι Έλληνες στρατιωτικοί που απασχολούνται στο  Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

 

Επίσκεψη στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο νησί τα μέλη της ΠΟΜΕΝΣ είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην πόλη του Μανταμάδου και της Θερμής Λέσβου για να επισκεφθούν τα ιερά προσκυνήματα της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών και της Ιεράς Μονής Αγ. Ραφαήλ όπου η Αντιπροσωπεία είχε και την τιμή και την ευλογία να γίνει δεκτή από την Πανοσιολογιοτάτη Ηγουμένη Ταβιθά.

 

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ

 

 

Παράθεση γεύματος προς τιμή της Ομοσπονδίας

από το Δ.Σ της ΕΣΠΕΕ.ΛΕΣ 

Σε χαλαρούς ρυθμούς την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης έγινε ο απολογισμός της όλης προσπάθειας και διαπιστώθηκε ότι η επίσκεψη της Ομοσπονδίας στη Λέσβο είχε θετικά αποτελέσματα τόσο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ., αλλά πολύ περισσότερο για τους συναδέλφους που συμμετείχαν δυναμικά, τους δόθηκε η ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους πάνω σε αρκετά ζητήματα που τους απασχολούν και αποχώρησαν από την εκδήλωση πιο σίγουροι σαφώς καλύτερα ενημερωμένοι και γεμάτοι αισιοδοξία βλέποντας πως το μέλλον της θεσμική τους εκπροσώπησης μέσω της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ. βρίσκεται σε καλά χέρια.

 

Στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που παρατέθηκε από το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣ προς την αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ δόθηκε η υπόσχεση απ όλους ότι θα είμαστε πάντα εδώ ώστε να αναδεικνύουμε και να επιλύουμε τα όποια προβλήματα των συναδέλφων δυνατοί και ενωμένο σαν μια γροθιά.

   Γιατί στη Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ δεν νιώθουμε,  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...