logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) γιόρτασε με τα μέλη τον ερχομό του νέου έτους με την εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Σε κλίμα εορταστικό, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ υποδέχτηκαν τα μέλη, αλλά και φίλους του Σωματείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας, από τον ιερέα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Πανοσιολογιότατο Πατέρα Θεολόγο. Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της κοπής της πίτας, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γκαμπλιάς Νικόλαος απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, ενώ έκανε ένα σύντομο τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και παρέθεσε ορισμένες σκέψεις του για τις προγραμματισμένες δράσεις της νέας χρονιάς. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Κουκουράβας Στέφανος, ο οποίος προέβη σε σχολιασμό των πεπραγμένων, αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας και ανέλυσε τους βασικούς άξονες δράσης του Ένωσης για το επερχόμενο έτος, ένα έτος ορόσημο για την πορεία της συλλογικής έκφρασης, αλλά και της ίδιας της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

Με την ολοκλήρωση του εθιμοτυπικού σκέλους, συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση των μελών, όπου αντηλλάγησαν απόψεις για τη δράση της Ένωσης, τέθηκαν επί τάπητος διαπιστώσεις και συμπεράσματα, επαναδιατυπώθηκαν οι αρχές και οι αξίες που θα αποτελέσουν τη στέρεα και αδιαπραγμάτευτη βάση για τον σχεδιασμό στρατηγικής της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, ο οποίος θα έχει επίκεντρο το μέσο και χαμηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό του ευρύτερου διαμερίσματος της Θεσσαλίας.

Η ένταξη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, κατά γενική ομολογία, σηματοδότησε την ανατροπή συσχετισμών σημειολογικά, σε επικοινωνιακό επίπεδο και όχι μόνο. Αποτέλεσε ανοικτή πρόσκληση - πρόκληση προς όλες τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις του χώρου για συνεργασία και συμπόρευση. Πρόθεσή μας, για την επόμενη διετία, είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός της μεταμνημονιακής εποχής, οποτεδήποτε και αν αυτό συντελεστεί, να συμπεριλάβει εξόχως και τον κλάδο των στρατιωτικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επαφή και το διάλογο με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και τους κοινωνικούς φορείς, με τη σύγκρουση με συντηρητικές αντιλήψεις (στο χώρο μας υπάρχουν πολλές που επιδρούν ανασχετικά), με την υποβολή στοιχειοθετημένων προτάσεων άμβλυνσης των αδικιών που συντελέστηκαν και θεσμοθέτησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για ανοικτά ζητήματα που εντάσσονται στη σφαίρα θεμάτων του ενδιαφέροντος μας. 

    

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διεργασιών, το απερχόμενο Δ.Σ της Ένωσης, ολοκληρώνοντας ένα επίπονο, αλλά και εποικοδομητικό κύκλο που καταξίωσε την Ε.Σ.ΠΕ.Θ στη συνείδηση των συναδέλφων όλης της χώρας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη για την στήριξη και υποστήριξη που παρείχαν και όλους όσους, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, συνέδραμαν στο να επιτελέσουν απρόσκοπτα και δημιουργικά το έργο τους. 

Σε τούτες τις πραγματικά δύσκολες εποχές, σε τούτη τη ζοφερή πραγματικότητα της βαθιάς οικονομικής, πολιτισμικής και αξιακής κρίσης, η σύνδεση όλων των υγιών κρίκων που δομούν την «κοινωνική αλυσίδα», με τρόπο που κανείς δεν περισσεύει, αλλά αντιθέτως όλοι θα προσφέρουν, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη μοναδική ευκαιρία για ανάταση και υπέρβαση των  αδιεξόδων που ταλανίζουν τη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, διατρανώνουμε την πεποίθησή μας, θα συνεχίσουμε δυναμικά, όπως  πορευτήκαμε τα προηγούμενα έτη, πιστοί στην παρακάτω ρήση:

«Τον ορίζοντα δεν θα τον φτάσεις ποτέ, αλλά όμως βασίζεσαι σ΄ αυτόν για να χαράξεις πορεία. Ακολούθησε την πιστά, με συνέπεια και εντιμότητα, αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία...»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...