Η ΠΟΜΕΝΣ υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι ήδη εντός του 2019 έχουμε κινηθεί συλλογικά, με την άσκηση ομαδικών αγωγών για τους ενδιαφερόμενους, για την διεκδίκηση της νυχτερινής αποζημίωσης και του επιδόματος ετοιμότητας. Η διεκδίκηση έχει ήδη καλύψει τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής του Νέου Μισθολογίου, 2017 και 2018.

Σύντομα δε θα ενημερωθείτε και για την διαδικασία διεκδίκησης των επόμενων ετών, 2019 και 2020. Και αυτό γιατί, δυστυχώς, παρά τις συνεχείς πιέσεις μας, δεν αναμένεται η έκδοση της πολυαναμενώμενης κοινής υπουργικής απόφασης εντός του έτους αφού δεν έχει περιληφθεί σχετικό κονδύλιο στον προϋπολογισμό.

Πληροφορούμαστε ότι και άλλα σωματεία, που μέχρι πρότινος προέτρεπαν τους στρατιωτικούς να μην κινηθούν με ομαδικές αγωγές, διαπίστωσαν ότι αυτός είναι τελικά ο μόνος τρόπος να διασφαλισθούν οι αξιώσεις μας και όχι η υποβολή αιτήσεων που παραμένουν στα συρτάρια. Ποτέ δεν είναι αργά να αναγνωρίσουν κάποιοι τα λάθη τους.

Η Ομοσπονδία μας θα ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη πάνω στο ζήτημα αυτό, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις εκατοντάδες ώρες νυχτερινής εργασίας που εκτελούν οι στρατιωτικοί.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

εδώ