Πρόσκληση στήριξης της θεσμικής εκπροσώπησης

 

          Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, καθώς οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές ενότητες που την δομούν, έχουν δηλωμένο θεσμικό στόχο την προάσπιση των κοινών συμφερόντων των μελών τους αλλά και του συνόλου του Ελληνικού στρατεύματος. Η συμμετοχή είναι κλειστή, με την έννοια πως μόνο πρόσωπα τα οποία αντλούν άμεσο συμφέρον ή υποχρέωση από αυτές μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη τους.

Απευθύνονται λοιπόν, μόνο σε εν ενεργεία στρατιωτικούς!

Ο θεσμικά αναγνωρισμένος σκοπός τους επιδιώκει αφενός να ασκεί επιρροή στην Κυβέρνηση κατά τον σχεδιασμό της δημόσιας πολιτικής, για θέματα που επηρεάζουν τα εργασιακά ζητήματα του στρατεύματος, και αφετέρου να παρέχει τεχνοκρατική βοήθεια, ενημέρωση, προτάσεις και συμβουλές στην Κυβέρνηση κατά την χάραξη της ως άνω δημόσιας πολιτικής.

          Οι ενώσεις μας, ασκώντας τον θεσμικό τους ρόλο, διαπνέονται από μια απαράβατη αρχή: “δεν υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχουν ιδέες και λύσεις τις οποίες μετέρχονται τα πρόσωπα”. Οι δημοκρατικές διαδικασίες διατρέχουν ολόκληρο το οικοδόμημα της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών.  Άλλωστε, δεν επιλέχθηκε τυχαία από τον Νομοθέτη η δημοκρατική πεπατημένη του περιοδικού τρόπου ανάδειξης και συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και των συνακόλουθων μεθόδων λήψεως αποφάσεων, τις οποίες και παράγουν με βάση την αρχή της πλειοψηφίας.

         Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να φτάσουμε μακριά, χρειαζόμαστε την υποστήριξη όσο το δυνατό μεγαλύτερης μερίδας αν όχι του συνόλου των στρατιωτικών. Υπάρχει λοιπόν διάχυτη η επιθυμία επίτευξης οργανικής αλληλεγγύης η οποία θα αποτελέσει την εσωτερική ωθητική  και διαμορφωτική δύναμη της προσπάθειάς μας. Δεν διεκδικούμε ρόλο αυθεντίας, για αυτό είμαστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες και ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στις κατά τόπους εστίες μας. Μπορούμε όμως να εγγυηθούμε στον Στρατιωτικό, ότι είμαστε αρκετά λογικοί αλλά και φιλόδοξοι, ώστε να προσαρμόζουμε τους στόχους μας στις υφιστάμενες συνθήκες.

          Ο συνδικαλισμός και η δράση του δεν επιδοτείται. Δεν αποτελεί δημόσιο οργανισμό με επιχορήγηση της λειτουργίας του από τα κρατικά ταμεία. Αυτοσυντηρείται στηριζόμενος στις νομοθετικές πρόνοιες οι οποίες ορίζουν ότι τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών των κατά τόπους ενώσεών του. Συγκεκριμένα ορίζεται η υποχρέωση καταβολής εφάπαξ ενός μικρού ποσού σε ετήσια βάση, απευθείας από τον μισθό κάθε μέλους. Το 1/3 αυτού του ποσού κατανέμεται στην οικεία ένωση στην οποία είναι εγγεγραμμένο κάθε μέλος και τα υπόλοιπα 2/3 του ποσού στο δευτεροβάθμιο σωματείο, το οποίο δρα σε επίπεδο επικράτειας. Αυτό το εύλογο ποσό που καλείται ο κάθε συνάδελφος να συνδράμει είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ενώσεων. Καλύπτουν πάγια έξοδα, χρηματοδοτούν τεχνοκρατικές μελέτες οι οποίες μας επιτρέπουν να εξάγουμε σαφή συμπεράσματα για το ποια δράση πρέπει να ακολουθήσουμε, χρηματοδοτούν τον σχεδιασμό νομοπαρασκευαστικών προτάσεων, την διεξαγωγή νομικών αγώνων όπου απαιτείται, την εθιμοτυπία στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων, τα εθνικά και διεθνή συνέδρια στα οποία συμμετέχουμε, και άλλες δράσεις με γνώμονα το συμφέρον και την ευμάρεια του Στρατιωτικού και των σχετιζόμενων με αυτόν προσώπων (οικογένεια). Η διαφάνεια είναι αρχή και υποχρέωση από τον νόμο, για αυτό  τα σχετικά βιβλία και παραστατικά είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει έννομο συμφέρον. Εάν δεν υπάρχει αυτή η οικονομική στήριξη δεν θα μπορέσουν οι επιφορτισμένοι με σχετικά καθήκοντα συνάδελφοι (άμισθη δράση) να προωθήσουν το κοινό μας καλό. Δυστυχώς δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις.

          Ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ασπάζεται στοιχεία πατερναλισμού. Είναι δημοκρατικός και συμμετοχικός. Καλεί τους συνάδελφους, - πάντα σε εθελοντική βάση- να τον στηρίξουν. Στηρίζοντας τις περιφέρειες και τις περιφερειακές ενότητες, προωθούνται τα συμφέροντα των ίδιων των στελεχών.

          Η  Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ λοιπόν, καλεί τους Στρατιωτικούς σε όλη την επικράτεια να σταθούν αλληλέγγυοι και να παράσχουν την στήριξή και την συμπάθειά τους στο εγχείρημά μας. Να προσέλθουν για εγγραφές στις ενώσεις υπαγωγής τους και να θέσουν τους προβληματισμούς τους. Να γίνουν μέρος της επιδιωκόμενης λύσης και όχι του προβλήματος που διαιωνίζεται από έλλειψη συμμετοχής και ενδιαφέροντος. Να γίνουν οι διαμορφωτές της επόμενης μέρας στα εργασιακά μας θέματα.

Δεν χρειάζεται πλέον τόλμη αλλά απλή συμμετοχή.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

 

 

Loading...

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

 εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Slider
Slider

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Slider
Slider

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598115
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Slider
Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Slider
Joomla Extensions