logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, αντιπροσωπία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, αποτελούμενη από τους Ρώτα Δημήτριο Πρόεδρο, Κυριακάκη Γεώργιο Γ. Γραμματέα, παρουσία και του Νομικού μας συμβούλου κ. Ευαγγελάτου Αλκιβιάδη, πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγο (ε.α.) Λύκο Ευάγγελο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την διαδικασία και τους όρους ορθολογιστικής διαχείρισης – αξιοποίησης – ανταποδοτικότητας της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου, ενημερώνοντάς μας για πληθώρα προγραμμάτων αξιοποίησης, μεταξύ άλλων και των Στρατοπέδων της Ηπείρου και της Θεσσαλονίκης. Από μέρους μας τονίσαμε την ανάγκη επέκτασης του προγράμματος κατασκευής οικημάτων και επιτάχυνσης των εργασιών, όπου αυτές είναι ήδη σε εξέλιξη, επ’ ωφελεία των Στρατιωτικών. 

Επίσης, από πλευράς της Ομοσπονδίας τέθηκε το θέμα του αντιτίμου για την παραχώρηση χώρων γραφείων εντός Στρατοπέδων για την λειτουργία των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών. Από πλευράς της Ομοσπονδίας τονίστηκε ότι οι χώροι αυτοί έχουν παραχωρηθεί στις Ενώσεις βάση των προβλέψεων του Ν.1264/1982, και δεν θα έπρεπε να υπάρχει οποιαδήποτε επιβάρυνση, ούτε καν με την μορφή της συμμετοχής σε λειτουργικά έξοδα. Ο κ. Διευθυντής του ΤΕΘΑ έδειξε την διάθεση να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα ή μη αντιτίμου από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών για τους χώρους γραφείων τους εντός Στρατοπέδων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία και συνεχή ενημέρωση. 

Τέλος η Διοίκηση του ΤΕΘΑ μας διαβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στις ιδρυτικές αρχές του Ταμείου και ότι εργάζεται μεθοδικά για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου, παρά τις μεγάλες προκλήσεις και τις χρονοβόρες διαδικασίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Αυτή είναι η σημασία και η δύναμη της Θεσμικής Εκπροσώπησης, η οποία εκφράζεται μέσα ΜΟΝΟ από την ΠΟΜΕΝΣ, για την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας και όχι μόνο των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μέσω της εγγραφής σας στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις  https://pomens.gr/aitisi-eggrafis, δυναμώνοντας την ΠΟΜΕΝΣ, δυναμώνει η φωνή σας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...