logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τετάρτη 05 Ιουν. 2024, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ Σιδέρης Βότσης, παρευρέθηκε, κατόπιν πρόσκλησης, στις εργασίες του 26ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, το οποίο διεξήχθη στις 4,5 και 06 Ιουνίου 2024 στην ακριτική Καστοριά.

Την άρτια εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και  απεύθυναν χαιρετισμό μεταξύ των άλλων εκπρόσωπος της Εκκλησίας, από την πολιτική ηγεσία, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κα. Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, ο περιφερειάρχης Δυτ, Μακεδονίας κ. Αμανατίδης Γεώργιος και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης Ιωάννης.

Από την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγός Ευάγγελος Φαλάρας και άλλοι ανώτεροι και ανώτατοι Αξκοι της ηγεσίας του Π.Σ. Επίσης παρευρέθηκαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων ασφαλείας.

Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου, εκφραζόμενο αυτό, μέσω του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτριο Σταθόπουλο, ήταν «Οι Μάχες και οι Αγώνες δεν χαρίζονται κερδίζονται! Συνεχίζουμε …..», το οποίο μήνυμα συμπυκνώνει τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, κατά την διάρκεια του συνέδριου είχε εποικοδομητική συζήτηση η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα με τους   προέδρους και εκπρόσωπους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τα Στελέχη και τις οικογένειες αυτών των Ε.Δ και Σ.Α .

  Τέλος από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Σιδέρης  Βότσης, επισήμανε τα σχεδόν ταυτόσημα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων και του δίκαιου του προσωπικού μας, με κοινούς αγώνες και κοινές δράσεις, εφαρμόζοντας στην πράξη το ρητό «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».  Στον σύντομο χαιρετισμό του αφού χαιρέτησε αρχικά τους επίσημους προσκεκλημένους, ανάφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

         «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας. Αποτελεί τιμή μου η ευκαιρία που μου δίνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας σας.

Οι προκλήσεις για τα Σώματα Ασφάλειας και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολλές και σύνθετες. Ιδιαίτερα:

  • Η κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου, που θα προκύψει μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες μας και θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του προσωπικού των ΕΔ-ΣΑ. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να μην αναφερθώ, στην αύξηση των μισθών ή αποδοχών των στελεχών των ΕΔ της Βουλγαρίας, που ανέρχεται συνολικά στο 30%. 10% φέτος και 20% του χρόνου, με αποτέλεσμα το κατώτερο βαθμολογικά στέλεχος τους, να αμείβεται με 1.100 ευρώ (ή 2.200 λέβα). Αναρωτιέμαι, το δικό μας κράτος τί κάνει πρώτον, για ανακόψει το κύμα παραιτήσεων των εν ενεργεία στελεχών και δεύτερον, τί κάνει για να αναστρέψει το κλίμα μη ενδιαφέροντος των νέων, για ένταξη τους στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας;
  • Η θεσμοθέτηση επιτέλους της επικινδυνότητας του επαγγέλματος σε όλα τα στελέχη των ΕΔ - ΣΑ.
  • Η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης.
  • Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας που θεσπίστηκε με το (μνημονιακό) Ν. 3986/2011.
  • Η επαναφορά του 13ουκαι 14ουμισθού, εφόσον εξήλθαμε των μνημονίων.
  • Ηημερησία αποζημίωση για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις,που  δεν έχει αναπροσαρμοστεί μόνο για τα στελέχη των ΕΔ-ΣΑ, σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
  • Η διόρθωση της ΚΥΑ για την αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ.

«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»    

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

    

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...