logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

         

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Ηλία Κολλύρη, τον Αντιπρόεδρο Πληροφοριακών Συστημάτων Νίκο Ασφή, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού και μέλος ΔΣ EUROMIL Γιώργο Ζγαρδανά, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου και Πρόεδρο της ΕΣΠΕΕ Τρικάλων Γιώργο Μπανάσιο, είχε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Παπαστεργίου.

Η ΠΟΜΕΝΣ σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής της  https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2415-pomens-deltia-tautotetas-kai-psephiakes-dynatotetes-sta-steleche-ton-e-d-apaitountai-lyseis επιμένει και διεκδικεί για την άμεση λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών: 

Έκδοση δελτίων ταυτότητας όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες - αξιοποιώντας όλες τις ψηφιακές δυνατότητες όπως τις απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

 Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας; Για ποιον λόγο δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για όλες και όλους εμάς; 

Τα εύλογα αυτά ερωτήματα τέθηκαν με τον πλέον θεσμικό τρόπο από την ΠΟΜΕΝΣ στον Υπουργό κ. Παπαστεργίου, ο οποίος και μας τόνισε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το δίκαιο - χρόνιο αίτημα μας. Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την άμεση δικαίωση μας.

Επιπλέον ο Υπουργός κατόπιν της εύλογης απορίας μας για την είσοδο των Στρατιωτικών στις αθλητικές διοργανώσεις, μας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και για τους εν ενέργεια στρατιωτικούς η απρόσκοπτη πρόσβαση στην υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τις αθλητικές διοργανώσεις μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet.

Ως ΠΟΜΕΝΣ μετά από τη συνάντηση αυτή, οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενημερώνοντας πρώτοι όλο το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που όλοι μας θα έχουμε νέες ταυτότητες - που δεν θα χρειαζόμαστε να πληρώνουμε διαβατήρια για να ταξιδεύουμε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές δυνατότητες.

Παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι την τελική δικαίωση - μέχρι τη στιγμή που για ακόμα μια φορά όλες και όλοι θα κατανοήσουμε τη δύναμη της θεσμικής εκπροσώπησης - τη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ - τη δύναμη που προκύπτει μέσα από την εγγραφή σας ως μέλη στις Ενώσεις μας. https://pomens.gr/aitisi-eggrafis

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...