logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με θλίψη παρατηρούμε ότι ορισμένοι, προκειμένου να παραμείνουν εναγωνίως στην επικαιρότητα, δεν διστάζουν να εκθέτουν το επιχειρησιακό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και δεν είναι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αρθρογράφοι του διαδικτύου, που αναζητούν εναγωνίως ένα «κλικ» για τα δημοσιεύματά τους, αλλά και συνάδελφοι που διατείνονται ότι εκπροσωπούν τους Έλληνες στρατιωτικούς. 

Όταν τα Επιτελεία αναγκάζονται να διαψεύδουν δημόσια, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις παραπλανητικές αυτές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το αξιόμαχο και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με όσους τα διέδωσαν. Δυστυχώς, πρόκειται για τον ορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πάνω σε χαλκευμένα και διαστρεβλωμένα στοιχεία καλλιεργείται ένα κλίμα φόβου και δημιουργείται κίνδυνος για την αμυντική ικανότητα της Χώρας.

Ως ΠΟΜΕΝΣ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΔ.

Δεν είναι μόνο θέμα νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει ρητώς την ανάμειξη σε ζητήματα διοίκησης. Η στοιχειώδης λογική, υπευθυνότητα και συναίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υπαγορεύουν σε όλους μας να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά με την απαραίτητη σοβαρότητα. Τα επιχειρησιακά σχέδια - προγράμματα είναι θέματα ιδιαίτερης φύσης και προσοχής και για κανένα λόγο δεν πρέπει να συζητούνται δημόσια, πολλώ δε μάλλον όταν οι συζητήσεις αυτές βασίζονται σε ψευδή στοιχεία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. 

Δεν είναι ούτε συνδικαλιστική ούτε δημοσιογραφική επιτυχία το να αναγκάζονται τα Επιτελεία να διαψεύδουν τις ανυπόστατες φήμες που κάποιοι διαδίδουν. Είναι κατάντια.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεν πρόκειται να ακολουθήσει κανέναν σε αυτόν τον κατήφορο. Πασχίζουμε καθημερινά - Αντιμετωπίζουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του προσωπικού, με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα όμως που επιβάλλει το έργο και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...