logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ψήφιση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος  με το οποίο γίνεται αποδεκτό ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για την αναβάθμιση της Υγειονομικής περίθαλψης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των μελών των οικογενειών τους και ειδικότερα ως προς την θέσπιση του επιδόματος τοκετού που καταβάλλεται στο στρατιωτικό προσωπικό και στις συζύγους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις παραγράφους 12 και 13 του άρθρου 5 του Προεδρικού Διατάγματος 62/2023 - ΦΕΚ 114/Α/17-5-2023 προβλέπεται:

 12.Για τον φυσιολογικό τοκετό, καταβάλλεται επίδομα ίσο με την αξία του ενοποιημένου (κλειστού) νοσηλίου δέκα (10) ημερών των Γενικών Νοσοκομείων, σε κλίνες Α' θέσης, όπως αυτό καθορίζεται για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Για την πληρωμή υποβάλλεται ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου είτε αυτό γεννήθηκε ζωντανό είτε νεκρό. Σε περίπτωση γέννησης περισσότερων του ενός (1) τέκνων, το επίδομα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 30%. Το επίδομα διπλασιάζεται όταν ο στρατιωτικός υπηρετεί στο εξωτερικό.

13.Για τον μη φυσιολογικό τοκετό, που πραγματοποιείται με καισαρική τομή ή πρώιμη εκβολή του εμβρύου (πριν τη συμπλήρωση του 6ου μήνα εγκυμοσύνης) αναγνωρίζεται η δαπάνη νοσηλείας, με ποσοστό συμμετοχής του στρατιωτικού, σύμφωνα με την περ. στ ή ζ της παρ. 1 ή την περ. α της παρ. 2 του άρθρου 10, κατά περίπτωση, εφόσον το επίδομα της παρ. 12 υπολείπεται αυτής.

Η παραπάνω απόφαση δικαιώνει την διαχρονική προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων  Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, η οποία μέσω της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΕΘ) που είχαν αναδείξει το θέμα, με σειρά εγγράφων και δημοσίων παρεμβάσεων, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2020,

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/1374-pomens-idio-epidoma-toketoy-gia-olous-tous-stratiotikoys

 https://pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1507-pomens-nd-sti-vouli-ton-ellinon-to-epidoma-toketoy

είχαν επισημάνει την ανάγκη θεσμοθέτησης δικαιότερης καταβολής επιδόματος στρατιωτικού για όλους τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Η σημερινή θετική εξέλιξη και η επίλυση του ζητήματος αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ με την σοβαρότητα που την διακρίνει, την υπεύθυνη  στάση και την δυναμική της φωνή, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, επικυρώνει συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αποτελεί παράλληλα την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...