Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών -ΠΟΜΕΝΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτριο Ρώτα και τον Αντιπρόεδρο Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Θεμάτων, Ιωάννη Σπαράγγη, συναντήθηκε με επιτελείς από το Γενικό επιτελείο Ναυτικού, αρμόδιους για οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την ανάδειξη των προβλημάτων και την διασφάλιση των συμφερόντων των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα μείζονος σημασίας για το προσωπικό του πολεμικού Ναυτικού, όπως:

• Η εξαγορά της μάχιμης πενταετίας
  • Η καταβολή εισφοράς 2% για την αναγνώριση της μετοχικότητας του χρόνου όπου οι ΕΜΘ ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ -ΕΤΕΑΜ
  • Η καταβολή των «πλεύσιμών» στους δικαιούχους σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ.

Για όλα τα παραπάνω θέματα δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία και ικανοποιητικές απαντήσεις, από τους Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες κρίνεται ότι κινούνται προς όφελος του προσωπικού.

Συγκεκριμένα και για το κάθε θέμα διευκρινίστηκε ότι:

• Θα ζητηθεί η πλήρης ενημέρωση όλου του προσωπικού για την Μάχιμη Πενταετία και θα γίνει η κατάλληλη ενημέρωση για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα πενταετία, ώστε η εξαγορά να είναι πιο φθηνή και με περισσότερα αντικειμενικά οφέλη.
  • Για την κράτηση του 2% για τους ΕΜΘ, η οποία αφορά την διάρκεια που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, διαβεβαιώθηκε ότι η κράτηση η οποία άρχισε το 2002, θα συνεχιστεί αυτεπάγγελτα και είναι προς όφελος του προσωπικού του Π.Ν.
  • Για τα «πλεύσιμα», δόθηκε αφενός η διαβεβαίωση ότι το επίδομα το οποίο δίνεται στο αρχηγείο Στόλου θα συνεχιστεί κανονικά, αφετέρου δε το ποσό των πλεύσιμών θα αυξηθεί περίπου στο 110% και από τις κρατήσεις θα υπάρχει συντάξιμη εισφορά 6,67%, η οποία θα είναι ανταποδοτική ως προς την σύνταξη.

Ήδη από τις εκδοθείσες διαταγές του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, επιβεβαιώνεται η συμπερίληψη στις ειδικές αποστολές, και η χορήγηση του σχετικού επιδόματος για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων καθώς και όλες οι αποστολές των πολεμικών πλοίων.

Η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, σε αγαστή συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Ενώσεων Στρατιωτικών, θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις για την δίκαιη και την ορθή αποζημίωση της εργασίας και της προσφοράς του προσωπικού  των Ε.Δ., το οποίο ανταποκρινόμενο με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο