logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣ,

Η ΠΟΜΕΝΣ και εγώ προσωπικά έχω καλέσει κατ’ επανάληψη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί. Έχω προτείνει να αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Το νέο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που τέθηκε σε διαβούλευση λίγο πριν τις γιορτές θέτει ένα ακόμη πεδίο όπου απαιτείται η συντονισμένη ενέργεια και δράση μας. Γιατί ως γνωστόν, εκτός των άλλων παραλείψεων και άστοχων προβλέψεων, με το προτεινόμενο άρθρο 71, καταργούνται μια σειρά από διατάξεις και προβλέψεις του νόμου που υποβαθμίζουν την θεσμική μας εκπροσώπηση, συρρικνώνουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και εντέχνως προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή των εν ενεργεία στελεχών.  

Συγκεκριμένα, με τις προτεινόμενες διατάξεις περιορίζεται ακόμη περισσότερο η προστασία της αιρετότητας - από μεταθέσεις - , μειώνονται δραστικά και μόνο για τους στρατιωτικούς οι συνδικαλιστικές άδειες καθώς και καταργείται η εκπροσώπηση μας στα Συμβούλια Μεταθέσεων και στα Μετοχικά Ταμεία.

Σήμερα το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί, κυριολεκτικά, ταφόπλακα της θεσμικής εκπροσώπησης, αφού αυτή απογυμνώνεται από κάθε αρμοδιότητα ενώ καταργείται κάθε δικλείδα ασφαλείας για την προστασία των αιρετών εκπροσώπων. Προσβάλλεται και στοχοποιείται η ίδια η αιρετότητα των εκπροσώπων.

Βάση των παραπάνω είστε υπέρ ή κατά του άρθρου 71; Ποια είναι η επίσημη θέση σας ;

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν είναι προνόμια, όπως κάποιοι «λαγοί» του συστήματος, θέλουν να τα παρουσιάσουν προκειμένου να συκοφαντήσουν τους θεσμικούς εκπροσώπους. Είναι οι ελάχιστες αναγκαίες προϋποθέσεις και δικλείδες ασφαλείας για την άσκηση του έργου των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν είναι άλλο από την προάσπιση των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣ,

Μέχρι σήμερα, δεν έχω διαβάσει ούτε έχω πληροφορηθεί οποιαδήποτε τοποθέτησή σας επί των προτεινόμενων αλλαγών. Η αφωνία σας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα πραγματικά  με εκπλήσσει και με απογοητεύει. Γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι συνάδελφοι, οι οποίοι θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την αποδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου και την απομείωση ή και ολοσχερή κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Σας καλώ όλες και όλους να ενώσουμε τη φωνή μας και να προβάλλουμε από κοινού, πέραν των πολλών αδυναμιών που εντοπίζουμε στο υπόψιν σχέδιο νόμου για τους συναδέλφους όλων των θεσμών προέλευσης και για θέματα μέριμνας, το αίτημα που μπορεί να υπάρξει στην παρούσα φάση για την υγιή θεσμική εκπροσώπηση των συναδέλφων μας: την άμεση και πλήρη απόσυρση του άρθρου 71 και την έναρξη διαλόγου, με τη συμμετοχή μας ως θεσμικών εκπροσώπων, για τον εκσυγχρονισμό και την ενδυνάμωση του νομοθετικού πλαισίου. 

Αναμένοντας επίσημα την θέση σας, σας ενημερώνω ότι το τηλέφωνό μου είναι στη διάθεσή κάθε μέλους των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων σας. 

Αγωνιστικά και συναδελφικά,

Δημήτριος Ρώτας

Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ

6983508423

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...