Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ,  εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο νομό Θεσσαλονίκης, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, λόγω της μη αποζημίωσης από τα Γενικά Επιτελεία, άυλων συνταγών φαρμάκων, που είχαν εκτελεστεί από φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, καθόσον μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η συνταγογράφηση τους έγινε εκ παραδρομής από ιδιώτες ιατρούς και όχι από Στρατιωτικούς γιατρούς όπως πράγματι προβλέπεται.

Η παραπάνω πολύ θετική εξέλιξη επιβεβαιώθηκε μόλις εχθές, μετά και την θεσμική ενημέρωση που έλαβε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΕΘ) και ως συνέπεια της πληθώρας επιστολών και πρωτοβουλιών, τόσο από την Ένωση Στρατιωτικών Θεσσαλονίκης, όσο και από την Ένωση Στρατιωτικών του Κιλκίς (ΕΣΠΕΕΚ) και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

( ΕΣΠΕΚΜ )

Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης να δύνανται  να εκτελέσουν συνταγές για τους ιδίους και τα μέλη των οικογενειών τους απευθυνόμενοι:

α.  Σε μόλις δύο (2) συνολικά Στρατιωτικά φαρμακεία της πόλης που στεγάζονται στους χώρους του 424 ΓΣΝΕ και του πρώην 424 ΓΣΝΕ και λειτουργούν μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες.

β.  Σε ιδιωτικά φαρμακεία καταβάλλοντας το στέλεχος όλο το ποσό της δαπάνης, επιβαρύνοντας τον  ήδη μειωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και στη συνέχεια να αναμένει μέσω αίτησης δαπάνης που θα κάνει στην Μονάδα του να του επιστραφεί το ποσό που αναλογεί στο ταμείο ασφάλισης  και σε χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τους έξι (6) μήνες

Το ανωτέρω θέμα, είχε αναδείξει πολλαπλώς η Αντιπροεδρία Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας μας, όπως επιβεβαιώνεται παρακάτω σε αγαστή συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Ομοσπονδίας :

(α) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1953-pomens-farmakeftiki-perithalpsi-prosopikoy-e-d-se-thessaloniki-kai-kilkis και

(β) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/2018-pomens-anastoli-xorigisis-farmakon-sta-stelexi-ton-ed-apo-ton-farmakeftiko-syllogo-thessalonikis-amesi-epilysi  σχετικά έγγραφα της.

Επιπρόσθετα με συνεχείς παρεμβάσεις μας και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις μας μέσω των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, με Βουλευτές του νομού, το πρόβλημα αναδείχθηκε περαιτέρω μέσω επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων.

Η σημερινή θετική εξέλιξη και η επίλυση του ζητήματος αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ με την σοβαρότητα που την διακρίνει, την υπεύθυνη  στάση και την δυναμική της φωνή, επικυρώνει συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αποτελεί παράλληλα την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Μετά τιμής

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ